Honderdvijftig senioren ontvingen hun diploma na weer een jaar Computerlessen in DILBEEK

C21

Honderdvijftig senioren ontvingen hun diploma na weer een jaar Computerlessen in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_computerlessen_senioren_2013_foto_ingezonden
(ingezonden foto)
 

“Levenslang leren” is voor de senioren in Dilbeek geen hol begrip. Gedurende het eerste en tweede semester van 2012-2013 volgden om en nabij 150 senioren in Dilbeek weer computerlessen en ontvingen op 18 juni een officieel getuigschrift.

Sedert 2002 organiseert de Seniorenraad van Dilbeek deze lessen, in de beginjaren met Lehtas Ganshoren, en sedert 2006 gebeurt dit in samenwerking met CVO Kruikenburg-Ternat.
Een maand geleden werd immers het 10-jarig bestaan van deze lessen gevierd.
Het stijgend, succes van deze lessen is vooral te danken aan de leergierigheid van de senioren en aan bekwame leerkrachten die de kunst hebben les te geven op het ritme en naar de smaak van senioren.
De diploma’s werden overhandigd door Mevrouw Marie Poldervaart, directeur, en de leraren Veerle Wynant, Nico De Lange en Katleen Maeschalck.
Jules Claikens, voorzitter van de Seniorenraad, feliciteerde de cursisten voor voor de behaalde resultaten en vooral voor hun volharding.
Hij dankte de leerkrachten voor hun aanpak en geduld.
Hetgeen 10 jaar geleden begon voor slechts een heel klein groepje senioren, groeide jaar na jaar in die mate dat per vandaag +/- 500 senioren van Dilbeek en omgeving zich vervolmaakt hebben in een of meerdere lesmodules (Basiscursus, Haal meer uit je PC, Photoshop, Word, Internet, Webdesign, Excel, e.a.)
In de loop van die jaren werd door CC Westrand het lokaal volledig uitgerust met 20 PC’s en wordt jaarlijks de nodige software voorzien of aangepast.
Het onderhoud van dat alles is in handen van computerdeskundigen Bert Maes en Koen De Hertog, die eveneens hiervoor in de bloemetjes werden gezet.
Deze computerhype voor senioren schijnt een “never ending story” te zijn.
Op dit ogenblik hebben reeds 88 personen zich ingeschreven voor september a.s. en hebben zelfs hun lesgeld reeds betaald om de boot maar niet te missen.
Er wordt vastgesteld dat minder en minder senioren zich inschrijven voor beginners- of basiscursussen. Dit heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met het feit dat meer en meer senioren uit een actieve carrière komen waar zij reeds geruime tijd omgingen met Computers.
De Seniorenraad en Kruikenburg trachten zoveel als mogelijk in te spelen op de evoluerende behoefte; en dat schijnt nog goed te lukken ook.
Vroeg of laat zal zelfs moeten aandacht besteed worden aan de nieuwe sociale media, zoals facebook, twitter e.a.
Tot slot beklemtoonde Jules Claikens nog dat het succes onmogelijk zou zijn zonder de harmonieuze samenwerking tussen de directie van Kruikenburg, de leerkrachten, de computerdeskundigen van CC Westrand, het secretariaat van Kruikenburg, van de medewerkers van Keperenberg (RCI) en de Seniorenraad zelf natuurlijk.
Jules Claikens drukte ook nog zijn waardering uit voor de steun van het gemeentebestuur en meer bepaald van schepen voor senioren Diane Van Hove.
In naam van alle studenten werden de leerkrachten ook nog geprezen door een fiere, net gediplomeerde, Margaretha De Dobbeleer.
Na de diploma-uitreiking konden de aanwezigen genieten van een geapprecieerde receptie, alweer tot in de puntjes voorbereid en verzorgd door Albert Knaepen en zijn helpersteam.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief