Colruyt-plannen in ITTERBEEK niet voor morgen

C21

Colruyt-plannen in ITTERBEEK niet voor morgen

Editiepajot_dilbeek_itterbeek_rooilijnplannen_colruyt_ingezonden_foto
(ingezonden foto)
 

Peter Wiels: “De grote winkel die Colruyt wil neerpoten in Itterbeek is nog niet voor morgen en wellicht ook niet voor overmorgen. Het nieuwe rooilijnplan voor de Herdebeekstraat – waarmee het gemeentebestuur de door de Raad van State vastgestelde mankementen wilde rechtzetten – ligt in de prullenmand. Het plan kwam verrassend niet meer op de gemeenteraad deze week”.

“Het genoemde rooilijnplan plan dat volgens het actiecomité opnieuw fouten vertoonde werd niet ingetrokken door het schepencollege, maar tijdens een overlegvergadering van een provinciale ambtenaar met vertegenwoordigers van Colruyt. Er volgt allicht een derde poging om de rooilijn van de Herdebeekstraat te herleggen in het najaar. Die wijziging is nodig voor de lokale verbreding van de straat”.
“Het uitstel is een nieuwe overwinning voor het actiecomité van buurtbewoners. Zij pleiten voor een impactstudie of voor de uitwerking van een alternatief project met woningen en buurtwinkel conform de behoeften en de draagkracht van de wijk”.
“Al vier en half jaar probeert Colruyt zijn ambitieuze bouwplannen in Itterbeek door te drukken. Voorlopig tevergeefs. Op een bouwgrond gelegen aan de Herdebeekstraat, de Oude Geraardsbergsebaan en de Ninoofsesteenweg wil de bekende warenhuisketen graag een winkel realiseren van 2.800m2. Die moet klanten aantrekken uit gans Dilbeek, maar ook uit omliggende gemeenten zoals Vlezenbeek, Lennik, Roosdaal en Wambeek. Vele Itterbekenaren klagen de grootschaligheid van de bouwplannen aan en vrezen verkeersproblemen. Een aantal buurtbewoners voeren daarom juridische en andere acties om de leefkwaliteit in de wijk Bettendries en in het volledige dorp Sint-Anna-Pede te behouden”.
Nieuwe aanpak?
“Als het Dilbeekse gemeentebestuur de volgende maanden opteert voor een nieuwe aanpak van het Colruyt-dossier dan dringt zich volgens het actiecomité een impactstudie op of een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)”.
“Intussen wachten alle betrokken partijen ook nog op een uitspraak over het beroep dat werd aangetekend tegen de bouwvergunning bij de Raad van Vergunningsbetwistingen”, aldus Peter Wiels.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2013
EP
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief