DILBEEK - Japanse krant op bezoek in Sint-Anna-Pede

C21

DILBEEK - Japanse krant op bezoek in Sint-Anna-Pede

Editiepajot_hdilbeerk_breugel_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Mainichi Shimbun een krant uit Japan, opgericht in 1872 is met haar 4 miljoen abonnenten een van de grootste. Zij kwamen naar Sint-Anna-Pede voor het maken van een reportage rond Breugel.

Het "openlucht-Bruegelmuseum" in Sint-Anna-Pede houdt de Japanners al jaren in de ban. Er gaat haast geen week voorbij of een bus vol toeristen komt er een kijkje nemen omdat 19 reproducties staan opgesteld in de natuur van de Pedevallei, die Pieter Bruegel de Oude zo sterk heeft geïnspireerd. Die reproducties zijn veel groter dan de originelen zodat de vele kleine details veel beter zichtbaar zijn.
Al lang geeft de groep Mainichi Newspapers Co ook tijdschriften en boeken uit. En natuurlijk heeft de groep ook een aantal webstekken die de meest populaire mogen genoemd worden voor krantennieuws in Japan. Ca 3200 medewerkers verspreid over 360 nationale en 26 buitenlandse kantoren zorgen ervoor dat de laatste berichten uit alle hoeken van de wereld snel ter beschikking staan.
De groep won dan ook een groot aantal onderscheidingen in binnen- en buitenland o.m. in 1961 de "Pulitzer Price".
 Omdat het "museum" te allen tijde kan bezocht worden, zonder reservatie, zonder betalen, wanneer het past in het programma van de reis. Daarover wil Mainichi Shimbun zijn lezers nog beter en preciezer informeren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief