Drie weken lang onderhoudswerken op de Ninoofsesteenweg in DILBEEK

C21

Drie weken lang onderhoudswerken op de Ninoofsesteenweg in DILBEEK

Agentschap_wegen_en_verkeer_2013_p200

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert van 12 augustus t.e.m. 30 augustus onderhoudswerken uit op de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek. Door de werken zal het verkeer op de Ninoofsesteenweg overdag vertraagd verlopen. ’s Avonds na de avondspits en ’s nachts zal AWV telkens een rijrichting afsluiten. Aangezien er bij regenweer niet geasfalteerd kan worden, is het mogelijk dat de planning van de werken kan veranderen.

Minder geluidsoverlast door putdeksels
De Ninoofsesteenweg krijgt een nieuwe laag asfalt. Eerst wordt de huidige laag afgefreesd en daarna wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. AWV maakt van de gelegenheid gebruik om de putdeksels steviger in het wegdek te verankeren. Daardoor zullen ze geen geluid meer maken als er wagens over rijden.
Werken overdag: drie fasen
Overdag zal er telkens in een van de twee rijrichtingen een rijstrook afgesloten zijn. Tijdens de eerste week zal er daardoor slechts een rijstrook (i.p.v. twee) beschikbaar zijn voor het verkeer in de richting van Ninove, in de tweede week zal er slechts een rijstrook beschikbaar zijn voor het verkeer in de richting van Brussel. Daardoor zal tijdens de eerste week het verkeer vooral vertraagd verlopen in de ochtendspits, en tijdens de tweede week in de avondspits.
Tijdens de derde week van de werken zal in de beide rijrichtingen (Ninove en Brussel) tegelijk een rijstrook afgesloten zijn. Tijdens die week wordt dan ook in de beide rijrichtingen vertraagd verkeer verwacht.
’s Avonds en ‘s nachts
Van 20u tot 6u zal gedurende de hele duur van de werken de Ninoofsesteenweg in een van de twee rijrichtingen helemaal afgesloten worden. De andere kant van de weg (de andere rijrichting) zal dan tijdelijk gebruikt worden voor de twee rijrichtingen.
Het op- en afrittencomplex ‘Dilbeek’ (nr. 13) van de ring om Brussel (R0) zal ’s avonds en ’s nachts ook geregeld afgesloten worden. Het verkeer zal dan omgeleid worden via het volgende op- en afrittencomplex (Anderlecht, nr. 14).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief