Klascontainers verhuisd van SINT-ULRIKS-KAPELLE naar SINT-MARTENS-BODEGEM

C21

Klascontainers verhuisd van SINT-ULRIKS-KAPELLE naar SINT-MARTENS-BODEGEM

Jef_vanderoost_2013_p200
Onderwijsschepen Jef Vanderoost (ep)

De oude klascontainers van de vrije basisschool Klavertje Vier uit Sint-Martens-Bodegem zijn voor het begin van het nieuwe schooljaar naar de schroothoop verwezen. Ze worden vervangen door de containers van gemeenteschool De Kriebel uit Sint-Ulriks-Kapelle. Die hebben ze, door de afwerking van het nieuwe gebouw, niet meer nodig.

“De klascontainers die Klavertje Vier van de gemeente huurde waren dringend aan vervanging toe”, zegt onderwijsschepen Jef Vanderoost. “Na jarenlange dienst was het duidelijk geworden dat ze niet meer te herstellen waren en tot schroot moesten worden herleid.”
Op 1 september worden in Sint-Ulriks-Kapelle de nieuwe sportzaal en nieuwe eetzalen van De Kriebel in gebruik genomen. Daardoor zijn de huidige reftercontainers niet meer nodig. Via een tussenkomst van het gemeentebestuur kon Klavertje Vier deze kopen aan gunstige voorwaarden bij de firma De Meeuw. En dus verhuisden de klascontainers van Sint-Ulriks-Kapelle naar Sint-Martens-Bodegem. “Klavertje vier kreeg zo niet alleen een kwaliteitsvolle vervanging voor de bestaande containerklas”, zegt de schepen. “De school kreeg er ook een extra klasruimte bij.”
De verhuis was een technisch huzarenstukje. Een telescoopkraan nam de containers weg op de speelplaats van de Kriebel, waar sinds hun plaatsing heel wat verbouwingen waren gebeurd (onder meer met een luifel vlak naast de containers). In Bodegem kwamen ze terecht op de locatie van de huidige containerklas aan de Sint-Martinusstraat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief