DILBEEK - Uitbreidingswerken gemeenteschool JONGSLAG van start

C21

DILBEEK - Uitbreidingswerken gemeenteschool JONGSLAG van start

Bouwen_2013_p200

Na een lange periode van administratieve hindernissen is het eindelijk zover: de uitbreidingswerken aan gemeenteschool Jongslag in Dilbeek zijn gestart. Tegen de start van schooljaar 2014-2015 zullen vier nieuwe klassen de huidige containers vervangen. In afwachting werden de klascontainers op 19 augustus verplaatst van het schoolterrein naar de parking aan de Oude Smidsestraat in de schaduw van de kerk.

Het nieuwbouwdossier van Jongslag heeft, zoals bij zovele schoolgebouwen, al een hele geschiedenis achter de rug. Zo moesten de plannen in 2011 aangepast worden na een weigering van de stedenbouwkundige vergunning. Omdat de subsidie-wachtlijst voor schoolgebouw enorm lang is, wenste de gemeente gebruik te maken van de mogelijkheid tot ‘promotie’-overeenkomst die het agentschap voor infrastructuur in het onderwijs (AGION) voorziet. Dankzij deze procedure kan de bouw vandaag al gebeuren zonder subsidiebelofte, maar komt het gemeentebestuur toch nog in aanmerking voor de subsidies van zodra het dossier van Jongslag de wachtlijst heeft doorlopen. Deze procedure houdt in dat een aannemer/promotor de ook de financiering van het gebouw tijdelijk op zich neemt en daar knelde het schoentje bij het zoeken naar een promotor. Na verschillende procedures zonder bevredigend resultaat (weinig concurrentie en dus hoge kostprijs) werd uiteindelijk aannemer KUMPEN na onderhandeling bereid gevonden in deze constructie mee te stappen voor een bedrag van 918.413,50 euro inclusief btw. 
Architect Bram Aerts (TRANS Architectuur) ontwierp een nieuwe klasgroep die tegen de oudste klaslokalen van de gemeenteschool worden bijgebouwd, tussen de parking en het schoolterrein. Er komt ook een nieuw sanitair blok en een luifel. Op dit moment wordt er hard gewerkt om het sanitair blok zo snel mogelijk in orde te krijgen, zodat de leerlingen er midden september al gebruik van kunnen maken. Als alles goed gaat, zijn de werken voltooid tegen de volgende zomervakantie, zodat de klassen bij de start van het schooljaar 2014-2015 in gebruik kunnen worden genomen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief