Politie controleert 2 horecazaken in het centrum van DILBEEK

C21

Politie controleert 2 horecazaken in het centrum van DILBEEK

Politielogo_heel_goed_20103_p200

Naar aanleiding van aanhoudende klachten rond geluidshinder en talrijke politionele tussenkomsten voor vechtpartijen, verkeersongevallen met dronken bestuurders, …. organiseerde de politie van Dilbeek  in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 september een actie. Deze actie was  gericht op controle van de bezoekers van twee horecazaken in  het centrum van Dilbeek. Het organiseren van de actie gebeurde in samenspraak en met akkoord van de burgemeester van Dilbeek. Ook de zaakvoerders waren vragende partij voor  controles.
Er werden meer dan 400 personen gecontroleerd.
Slechts 60 van deze personen bleken  inwoners uit Dilbeek te zijn. 84 personen bleken gekend in de politionele databanken, waarvan er 36 gekend waren voor druggerelateerde feiten.
Tijdens de controle werden kleine hoeveelheden cannabis en twee verboden wapens aangetroffen, alsook 5 paxons en een plastiek zakje met wit poeder. Deze substantie moet nog getest worden.
Er werden 5  personen bestuurlijk aangehouden omwille van verstoring van de openbare orde en/of dronkenschap en één persoon werd gerechtelijk aangehouden voor de uitvoering van een gevangenisstraf. Op twee personen na werden allen dezelfde nacht nog in vrijheid gesteld.

De resultaten van deze actie zullen verder besproken worden met enerzijds het gemeentebestuur en anderzijds de uitbaters van de herbergen voor verdere opvolging.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2013
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief