DILBEEK - Constructief overleg over Gemeenteplein

C21

DILBEEK - Constructief overleg over Gemeenteplein

Willy_segers_2014_p200
Burgemeester Willy Segers (ep)

De caféhouders, het gemeentebestuur en de lokale politie hebben tijdens een recent overleg duidelijke afspraken gemaakt rond de aanpak van overlast op het Gemeenteplein.

Op het Gemeenteplein stromen op donderdagavond honderden bezoekers samen. Heel wat van hen blijven op straat staan. Het lawaai dat daarbij hoort, vechtpartijen, druggebruik… zorgen voor een slechte reputatie van de cafés en het centrum van de gemeente.
Al voor de zomer zaten de verschillende partijen dan ook rond de tafel om een oplossing te zoeken voor de toevloed van bezoekers op donderdagavond. Een aantal pistes werd onderzocht om de overlast tegen te gaan. Deze zomer werd echter duidelijk dat de situatie problematisch bleef, wat uiteindelijk leidde tot de politieactie op donderdag 5 september.
Het gemeentebestuur wil benadrukken dat de cafés al inspanningen hebben geleverd. De grote toevloed van bezoekers van buiten Dilbeek was echter ook voor hen niet meer in de hand te houden. Duidelijke afspraken waren dus meer dan nodig.
Het besluit van de burgemeester van 09 september 2013 werd behouden voor donderdagavonden en houdt volgende maatregelen in:
-de tijdelijke sluiting van de terrassen van de horecazaken “het groot genoegen” en “’t vraagteken” om 21 uur.
-er mag na 21u (sluiting terras) door de klanten geen drank buiten het gebouw gebracht worden.
-de maximum capaciteit zoals vastgesteld door de brandweer moet gerespecteerd worden en zal door de politie gecontroleerd worden.
Er werd afgesproken dat bovenstaande maatregelen herbekeken kunnen worden indien de zaakvoerders de nodige maatregelen hebben genomen om hun terras fysiek af te sluiten van het voetpad zodat er aan de ingang van het terras kan gecontroleerd worden dat de maximumcapaciteit van de inrichting (verbruikszaal en terras) wordt gerespecteerd. De horecazaken dienen hiervoor ook eerst alle afspraken gemaakt tijdens een overlegvergadering op 26 april 2013 na te komen. Deze afspraken hadden betrekking op onder andere de wetgeving op geluidsnormen, private veiligheid en camerabewaking.
Om de toestand buiten de terrassen onder controle te houden en zo de cafés tegemoet te komen, kondigde burgemeester Willy Segers voor donderdagavonden vanaf 21 uur ook een samenscholingsverbod voor het Gemeentepleinen omgeving af.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief