Modelspoorclub Het Locje verhuisde van DILBEEK naar ROOSDAAL

C21

Modelspoorclub Het Locje verhuisde van DILBEEK naar ROOSDAAL

Editiepajot_roosdaal_dilbeek_modelspoorclub_het_locje_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_roosdaal_dilbeek_modelspoorclub_het_locje_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_roosdaal_dilbeek_modelspoorclub_het_locje_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_roosdaal_dilbeek_modelspoorclub_het_locje_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 

Modelspoorclub Het Locje uit Dilbeek, diende in 2009, na de beslissing van het gemeentebestuur van Dilbeek om de door de vereniging gebruikte lokalen te verkopen, dringend uit te kijken naar een nieuw clublokaal. Ze kwamen terecht in het station van Dilbeek. Deze lokalen waren mooi gelegen maar hadden toch nadelen. In april dit jaar kwam de vereniging in contact met de eigenares van café Den IJzer in Borchtlombeek. Het kwam tot een akkoord over gebruik van lokalen, doch deze moesten eerst in orde gebracht worden. Vrijwilligers hebben de hele zomer door hun zaterdagen opgeofferd om dit werk op te knappen. Alhoewel de lokalen nog niet volledig af zijn had zaterdag 21 september de verhuis plaats. 

“De nieuwe locatie biedt ruimte voor een gezellig samen zijn en een ruimte waar de huidige modulaire 2-rail baan staat en voor de toekomstige 3-rail baan. Op die manier bereiken we alle modeltreinliefhebbers. Intussen loopt de procedure voor een erkenning door de Roosdaalse Cultuurraad”.
“Gezien de verhuis naar Borchtlombeek is het woord Dilbeek niet meer op zijn plaats. Een bijzondere Algemene Ledenvergadering heeft haar akkoord gegeven om de naam aan te passen en sinds de publicatie in het Belgisch Staatsblad van 31 mei is de naam van de Vereniging “Het Locje VZW”. De vereniging, die vorig jaar nog de derde prijs behaalde op de internationale tentoonstelling in het Franse Châtellerault, neemt in november deel aan een internationale tentoonstelling in het Duitse Bremen”.
Modelbouwers met belangstelling voor modeltreinen zijn altijd welkom in de nieuwe lokalen in Borchtlombeek (Roosdaal). Wij vergaderen elke vrijdagavond vanaf 20 uur tot ….. Ingang langs de Mansborrestraat, de eerste beige poort naast de krantenwinkel of via Café Den IJzer, Kerkplein 20. Bijkomende informatie kan bekomen worden bij de voorzitter op het GSM nummer 0477 46 49 32. 
Eerstdaags wordt de website www.hetlocje.be aangepast.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief