Hobbyfotografen van de lokale politie DILBEEK stellen tentoon in de Westrand

C21

Hobbyfotografen van de lokale politie DILBEEK stellen tentoon in de Westrand

Editiepajot_dilbeek_westrand_foto_s_bekentenis_in_kleur_01_foto_roger_mortelmans
Foto © Roger Mortelmans
 

Fotoclub 5406 is een collectief van een tiental hobbyfotografen binnen de schoot van de lokale politie van Dilbeek. De club, die de naam kreeg Fotoclub 5406, waarvan het cijfer verwijst naar het nummer van de politiezone Dilbeek, werd opgericht in 2010 toen enkele enthousiastelingen vonden dat ze iets meer moesten doen met hun hobby. Sindsdien trekken zij er samen op uit om te fotograferen en houden ze regelmatig vergaderingen om hun foto’s te bespreken.

Zeven fotografen hebben nu hun werken tentoongesteld in de Westrand. De tentoonstelling kreeg de naam ‘Bekentenis in Kleur’.
De bedoeling is dat iedere fotograaf naar buiten komt met zijn eigen specialisatie. Zo houdt Georges Vandezande van straat- en reportagefotografie, Fleur Uyttersprot vindt voldoening in elk onderwerp, gaande van het kleinste object naar mensen en landschappen tot dynamische gebeurtenissen en Alain Ronse is een kei in nachtfotografie.
Erik Van den Brande houdt van te werken in de studio, waar de opbouw van compositie en licht cruciaal zijn en Chrystel Dassonville zoekt momenteel nog naar haar fotografische voorkeur.
Portretfotografie is de passie van Els Debusschere en ze houdt ervan mensen te fotograferen die van zichzelf denken dat ze niet fotogeniek zijn. Dat is voor haar een echte uitdaging.
Jean Gorloo is gepassioneerd door 360° fotografie. In België houden weinig fotografen zich daar mee bezig. Jean is volledig autodidact en bijleren doet hij via internet, via links en rechts iets te vernemen en zelf veel te experimenteren.
Tijdens de vernissage van deze tentoonstelling zei Patrick De Bruyn, Hoofdcommissaris en Korpschef van de politiezone 5406 Dilbeek, dat de zeven fotografen die hun werken tentoon stellen elk dezelfde passie hebben maar een totaal andere achtergrond, elk heeft tevens zijn eigen, totaal verschillende specialiteit. Maar iedereen heeft wel de gave van het oog die resulteert in prachtige foto’s.
Door na de dagtaak nog samen te komen voor het beoefenen van een hobby wordt de teamgeest in het korps versterkt. Achter elke flik schuilt inderdaad ook nog een ander mens.
De tentoonstelling Bekentenis in Kleur loopt tot en met 20 december en is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de Westrand.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2013
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief