DILBEEK - Filmbus start MOOOV

C21

DILBEEK - Filmbus start MOOOV

Editiepajot-ingezonden-mooov_2014
Ingezonden

Met speciale voorstellingen in de gemeentelijke Filmbus, krijgen de leerlingen van Dilbeekse lagere scholen als eersten prachtige zuiderse films te zien in het kader van MOOOV.

Zowat 1.500 leerlingen genieten in deze bijzondere omgeving van een mondiaal aanbod van teken- en andere horizonverruimende films uit de hele wereld.

De gemeente plaatst de Filmbus aan de schoolpoort. Daardoor kunnen de leerlingen genieten van de films zonder zich ver te moeten verplaatsen. Na de vertoningen van de films kunnen leerkrachten met educatieve lesmappen in de klas rond de  thema’s werken die in de films aan bod kwamen. De editie 2014 wordt alvast enthousiast onthaald.

Minder bekend is dat de Filmbus ook door verenigingen gebruikt/gehuurd kan worden tegen een kleine bijdrage in de onkosten. Meer informatie hierover vind je op de website van Dilbeek bij het evenementenloket.

MOOOV is de nieuwe formule voor het gekende Afrika Filmfestival van de Raad voor internationale samenwerking (RIS) legt schepen Karel De Ridder uit. “Vanuit de fusie van de festivals Cinema Novo Brugge en Open Doek Turnhout ontstond het mondiale filmfestival MOOOV. Sinds dit jaar is ook Dilbeek een van de locaties die zij aandoen! 8 films die internationaal in de prijzen vielen en nominaties verdienden worden vanaf 22 april vertoond in Westrand, den Tat, Breugheldal, kasteel La Motte en de Filmbus”.

Het volledige programma én de prijzen kan je terugvinden op de website www.mooov.be.

Meer info bij de dienst welzijn en preventie op 02 568 00 40 of via welzijnenpreventie@dilbeek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2014
Sam Herremans
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief