DILBEEK - Doorgang voor iedereen in Ter Pede

C21

DILBEEK - Doorgang voor iedereen in Ter Pede

Editiepajot-ingezonden-doorgang-voor-iedereen-08052014
ingezonden
 

Zaterdag 10 mei dagen in heel Vlaanderen burgers hun gemeentebestuur uit om trage wegen weer open te maken.  In Sint-Anna-Pede  dreigt een afsluiting de doorgang te versperren tussen de nieuwe wandelknooppunten 722 en 723 en wil de gemeente de Beekweg lang de Pedebeek afschaffen. Trage Wegen Dilbeek nodigt allen uit voor een ludieke en informatieve actie nu zaterdag om 10 uur.

Na de aanleg van het overstromingsgebied in 2011 werden de voetwegen ITT40 en ITT45 terug toegankelijk. Ze kregen in 2013 zelfs een naambordje. De ITT45 loopt echter deels niet over het officiële traject, een te groot stuk op de rand van een private tuin, waar momenteel een omheining wordt geplaatst die de doorgang onmogelijk zal maken. Een brug op de juiste plaats ontbreekt.

Gemeente en provincie hebben de voorbije jaren niets anders gedaan dan het dossier naar elkaar doorschuiven. De gemeente Dilbeek wil bovendien het bestaande officiële traject langs de beek afschaffen en de grasdijk naar de huidige brug ontoegankelijk maken.

Trage Wegen Dilbeek is van oordeel dat een noordelijk en zuidelijk tracé in Ter Pede logisch is én makkelijk te realiseren is, zodat Ter Pede iets te bieden heeft voor zowel doorgaande wandelaars als voor wie graag een korte rondwandeling maakt. Trage Wegen Dilbeek betreurt dat 8 jaar na de eerste plannen voor het herstel van de voetwegen in het gebied, het vernieuwde en uitgebreide wandelnetwerk Pajottenland zal openen zonder deze toeristisch onmisbare schakel tussen de Pedemolen en het Brueghelkerkje. Het traject zal enkel aangeduid worden als 'te ontwikkelen traject'.

Trage Wegen Dilbeek nodigt ieder uit om nu zaterdag om 10 uur de situatie ter plaatse te bekijken. Afspraak onder het Pedeviaduct aan de Rollestraat in Sint-Anna-Pede. Je krijgt uitleg over wat er de voorbije jaren gebeurde, en vooral niet gebeurde, welke knelpunten er zijn en hoe deze makkelijk kunnen opgelost worden ... als de wil er is.

Meer info op www.tragewegendilbeek.be of bij Hugo Marissens 02 466 28 89 's avonds.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief