DILBEEK - Een 12de jaar van Informaticacursussen feestelijk afgesloten met 234 gediplomeerden

C21

DILBEEK - Een 12de jaar van Informaticacursussen feestelijk afgesloten met 234 gediplomeerden

Editiepajot-ingezonden-informatiecursussen-26062014
ingezonden
 

Ze hebben in Dilbeek niet de pretentie het “Levenslang leren” te hebben uitgevonden, maar ze mogen zeggen dat ze weten hoe ze dat voor de senioren moeten invullen op het gebied van computerkennis.

Gedurende het eerste en tweede semester van 2013-2014 volgden 234 senioren in Dilbeek  opnieuw informaticacursussen en ontvingen op 18 juni voor hun inzet en behaalde resultaat een officieel C.V.O.-certificaat.

Sedert 2002 organiseert de Seniorenraad van Dilbeek deze lessen en sedert 2006  gebeurt dit in samenwerking met CVO Merchtem-Kruikenburg Ternat dat nu een nieuwe naam “CVO M&T – Merchtem-Ternat” en een nieuw logo heeft gekregen zoals men hieronder kan zien.

Het stijgend succes van deze lessen is vooral te danken aan de leergierigheid van de senioren en aan bekwame leerkrachten die de kunst hebben les te geven op het ritme en naar de smaak van senioren.

De diploma’s werden overhandigd door Schepen voor Senioren Mevrouw Diane Van Hove en Mevrouw Annick Vanbossuyt, directeur CVO M&T – Merchtem-Ternat , Yves Steleman, Campusverantwoordelijke Ternat,  en de leraren Nico De Lange en Katleen Maesschalck.

Jules Claikens, voorzitter van de Seniorenraad, feliciteerde de cursisten voor de behaalde resultaten en vooral voor hun volharding.

Hij dankte de leerkrachten voor hun aanpak en geduld.

Hetgeen 12 jaar geleden begon voor slechts een heel klein groepje senioren, groeide jaar na jaar in die mate dat per vandaag +/- 550 senioren van Dilbeek en omgeving zich vervolmaakt hebben in een of meerdere lesmodules (Ontdek je pc, Haal meer uit je PC,  Fotobewerking, Word, Internet, Publisher, Webdesign, Excel, e.a.).

In de loop van die jaren werd door CC Westrand het lokaal volledig uitgerust met 20 PC’s en wordt jaarlijks de nodige software voorzien of aangepast.

Het onderhoud van dat alles is in handen van computerdeskundigen Bert Maes en Koen De Hertog, die eveneens hiervoor een pluim verdienen.

Deze computerhype voor senioren schijnt een “never ending story” te zijn.

Op dit ogenblik hebben reeds 103 personen zich ingeschreven om vanaf  september a.s. een module te volgen en hebben zelfs hun lesgeld reeds betaald om de boot maar niet te missen; voor beginners is er wel nog voldoende plaats.

De Seniorenraad en CVO M&T – Merchtem-Ternat trachten zoveel mogelijk in te spelen op de evoluerende behoefte; voor volgend jaar wordt ook het werken met “Tablets” gepland.

Jules Claikens benadrukt dat bij dit succes een goede samenwerking aan de basis ligt tussen de directie van CVO M&T, de enthousiaste leerkrachten, de computerdeskundigen van CC Westrand, de dames van het secretariaat in Ternat, de medewerkers van Keperenberg (RCI) en de ondersteuning van het gemeentebestuur.

In naam van alle studenten werden de leerkrachten ook nog geprezen door net gediplomeerden Margaretha De Dobbeleer, Anna Bloemmaert en Wilfried De Moyter

Na de uitreiking van de attesten konden de aanwezigen genieten van een geapprecieerde receptie, alweer tot in de puntjes voorbereid en verzorgd door Albert Knaepen en zijn team.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2014
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief