ASSE - Federale gerechtelijk politie Halle-Vilvoorde pakt 6 mensensmokkelaars op tijdens huiszoekingen

C21

ASSE - Federale gerechtelijk politie Halle-Vilvoorde pakt 6 mensensmokkelaars op tijdens huiszoekingen

Federale_politie_
 

De Federale gerechtelijke politie Halle-Vilvoorde heeft op woensdag 25 juni 2014, in opdracht van de onderzoeksrechter in Brussel, 4 huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een dossier mensensmokkel.
Tijdens een geïntegreerde politieactie op de parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden in november 2013 werden vier Albanesen in de laadruimte van twee geparkeerde vrachtwagens gestopt door onbekende mensensmokkelaars, om hen clandestien naar Groot-Brittannië te smokkelen.

Een doorgedreven politioneel onderzoek liet toe om 12 verdachten van Albanese origine in kaart te brengen. Zij hadden geregeld contact met elkaar en werkten samen. Ze hadden vier verschillende werkwijzen van mensensmokkel:

                   -  'gewone' transporten waarbij de mensen via de achterzijde van trailers, zonder medeweten van de chauffeur, werden binnen gelaten. Dit gebeurde op de parkings Drongen, Gentbrugge en Groot-Bijgaarden;

                  -  garantietransporten waarbij gewone vrachtwagens werden gebruikt en er medeweten was van de chauffeur en dit via Nederland;

                  -  garantietransporten met tankwagens en met medeweten van de chauffeur via Nederland en Frankrijk;

                -  garantietransporten via de luchthaven Charleroi-Gosselies op basis van valse documenten. 
In de loop van het onderzoek werd, in samenwerking met de Nederlandse justitie en politie, een Litouwse vrachtwagenbestuurder geïdentificeerd en aangehouden in Nederland. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij garantietransporten. 
Tijdens de politieactie van gisteren, woensdag 25 juni 2014, werden 6 personen van Albanese afkomst, waaronder de organisatoren van het Belgische luik, opgepakt en voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Brussel. Hij zal beslissen of ze worden aangehouden. Er werden tijdens de huiszoeking ook 6 andere personen aangetroffen die klaar stonden om clandestien de grens over te steken. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief