DILBEEK - Racen in onze straat is geen heldendaad

C21

DILBEEK - Racen in onze straat is geen heldendaad

Editiepajot-dilbeel-logo-gemeente
EP

In overleg met het Dilbeeks Verkeersplatform wil de wijkraad ‘Ter Planken-Zierebeek’ dit duidelijk maken aan alle automobilisten die door de Jan De Trochstraat in Schepdaal racen. In het weekend van 6 juli 2014 lanceert  de wijkraad een verkeersactie die nogmaals zal herhaald worden bij het begin van het schooljaar in september.

De bewoners van de Jan De Trochstraat kregen de kans om voor een kleine som (nl.10 €) een  zelfontworpen verkeersbord aan te kopen. De wijkraad sponsort de borden mee met de opbrengst van hun jaarlijks Zierebeekfeest.  Elke bewoner kan op het bord de naam van zijn  kinderen of familieleden noteren. Zo worden de borden erg persoonlijk. We hopen op die manier dat voorbijrijders zich aangesproken voelen om de snelheid te respecteren. In de straat mag maximaal 70km/u en een kort deel slechts 50km/u per uur gereden worden. We vragen niet dat er bijvoorbeeld slechts 30km zou gereden worden. Neen, we vragen enkel dat de automobilisten zich aan de snelheidsbeperkingen houden.

Uiteindelijk gaat het toch een beetje om wederzijds respect. Niemand heeft graag dat er veel te snel gereden wordt in zijn straat!  Wel, wij ook niet en zeker niet onze kinderen of kleinkinderen!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief