DILBEEK - Fietsers en wandelaars beloond

C21

DILBEEK - Fietsers en wandelaars beloond

Editiepajot-ingezondenn-foto-fietsers-en-wandelaars-beloond-29062014
ingezonden
 

Tijdens een feestelijk slotmoment werden de resultaten voorgesteld van de acties “Met belgerinkel naar de winkel” en “Mijn korte ritten”, die mensen ertoe willen aansporen de auto te laten staan voor korte verplaatsingen.

‘Met Belgerinkel Naar De Winkel’, is er op gericht iedereen de fiets te laten nemen of te voet te laten gaan naar handelaars in de buurt. Er is dit jaar afscheid genomen van de klassieke spaarkaarten die telkens moesten worden afgestempeld. In de plaats kregen mensen een lotje, waarmee ze online een leuke prijs konden winnen. Daarnaast werden er door de gemeente, de welzijnsraad, de milieuraad en de adviesraad lokale economie nog tal van extra prijzen voorzien zoals 2 gloednieuwe fietsen, een fietscomputer, draagtassen, ed. De herenfiets werd weggekaapt door Jos Van Impe, terwijl Lieve Meyns met een gloednieuwe damesfiets naar huis reed.

Een tweede actie waar dit jaar voor de eerste maal aan werd deelgenomen was ‘Mijn Korte Ritten’. Doel van deze actie was om mensen aan te sporen zoveel mogelijk de fiets te gebruiken om op deze manier te besparen op brandstof, CO2 maar ook om de conditie, de gezondheid, het milieu en de portemonnee te verbeteren! Ook voor deze actie werden mooie prijzen voorzien door de gemeente, de milieuraad en de fietsersbond .

Beide acties kunnen als een succes bestempeld worden. Voor ‘Met Belgerinkel Naar De Winkel’ werden er meer dan 2000 lotjes geregistreerd door zo’n 630 deelnemers. Voor de actie ‘Mijn Korte Ritten’ konden er 72 actieve deelnemers geregistreerd worden die samen 7960,85 km hebben afgelegd en zo meer dan een ton CO2 uitstoot konden vermijden en een 775 € hebben bespaard.

Tijdens het slotmoment konden alle aanwezigen genieten van een hapje en een drankje, was er een dankwoord van de bevoegde schepenen en kregen de winnaars hun prijzen uitgereikt. Tegelijkertijd was het fietspunt open, konden er elektrische fietsen worden getest en voorzag de fietsersbond een infostand.

Dienst communicatie – communicatie@dilbeek.be – 02 451 52 10

Meer info bij de dienst welzijn en preventie op 02 568 00 40 of via welzijnenpreventie@dilbeek.be en de dienst milieu op 02/451 68 80 of milieu@dilbeek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2014
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief