HALLE / LENNIK / DILBEEK - Op inleefreis naar Zuid-Oost India

C21

HALLE / LENNIK / DILBEEK - Op inleefreis naar Zuid-Oost India

Editiepajot_lennik_ineefreis_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Eind september trekken 3 leerkrachten en 3 leerlingen vanuit 3 scholen op negendaagse inleefreis naar Zuid-Oost India om de projecten en werking van Damiaanactie daar te ontdekken. Zij komen uit Don Bosco Halle (Thibau); Sint Godelieve instituut Lennik (Esther) en Regina Caeli Dilbeek (Ruth). Lydia Vandenbosch gaat vanuit Damiaanactie mee als begeleider.

Zij is zelf al 12 en 7 jaar geleden met het H. Hart&college als leerkracht naar Bangladesh en Kinshasa geweest. Op de inleefreis trekt ook een leerkracht van elke school mee.
Hoe werden de drie leerlingen uitgekozen? “Zowel leerlingen als leerkrachten moesten een motivatiebrief schrijven. Daarna hebben we met alle leerlingen een gesprek gehad en dan pas hebben we beslist wie mee mocht”.
Gedurende de 9 dagen gaan zij er projecten van de Damiaanactie bezoeken en gaan ze ook kijken wat de Damiaanactie doet voor deze mensen nadat ze genezen zijn.
De reis wordt betaald door de Damiaanactie maar als tegenprestatie moeten ze volgend jaar ambassadeur zijn van de Damiaanactie in de eigen school. Zij moeten hun medeleerlingen informeren over de Damiaanactie en zelf activiteiten organiseren.
Het wordt zeker geen plezierreis. “Zij zullen er de confrontatie ondergaan met mensen die lijden aan tuberculose en lepra. Het zal aangrijpend zijn. Daarom ook dat er van elke school een leerkracht mee gaat, die hen zullen opvangen wanneer ze het moeilijk hebben. Vergeet ook niet dat de leerlingen maar 16 jaar zijn”, zegt Lydia Vandenbosch.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief