“DILBEEK, een gordel om van te houden”

C21

“DILBEEK, een gordel om van te houden”

Editiepajot-ingezonden-dilbeek-gordel-01092014
ingezonden
 

Op zondag 7 september organiseert Marnixring-Dilbeek 2 wandelingen.  Keuze tussen 5 en 10 kilometer.  Starten kan tussen 1400 en 1600 uur vanop het Patattenveld, Levoldlaan te Dilbeek. 

Dit onder het motto “Dilbeek, een gordel om (van) te houden.  

Het is niet omdat het arrondissement  eindelijk gesplitst is, dat het overbodig geworden is om aandacht te vragen voor de specifieke problematiek van de massale instroming van frans- en anderstalige inwijkelingen in onze regio.

Ook de oprichting van een Brusselse Metropolitane Gemeenschap, de uitbreiding van faciliteiten voor Franstaligen in het nieuwe juridische arrondissement en de specifieke situatie in de 6 faciliteiten-gemeenten laten niet toe om over te gaan tot een HOERA-stemming.  Ook de zorgwekkende situatie in het onderwijs in de Rand eist onze bekommernis.  De ontnederlandsing van het lokale onderwijs  moet geholpen worden door meer scholen, meer klassen en meer taal-leerkrachten.  De Marnixring vraagt ook aan de nieuwe Vlaamse regering om een veel, veel grotere inzet op vlak van woonnoden voor de autochtone Nederlandstalige jonge gezinnen, wie het nu onmogelijk gemaakt wordt om in hun gemeente van oorsprong te blijven wonen.

De vorige organisator van de Gordel  vond het jarenlang nodig om aan te kondigen dat de Gordel overbodig geworden was, wat uiteindelijk tot de laatste echte Gordel in 2012 leidde.

Sinds vorig jaar wordt een  ‘Gordelfestival’ georganiseerd  door de vzw de Rand.  Marnixring-Dilbeek  wil dit nu aanvullen door op 7 september de start te kunnen geven voor een jaarlijkse organisatie, die het Vlaams karakter van de Rand, opnieuw op een sportieve manier beklemtoont.

Leden van de werkgroep : Guido Andries, Vincent Geers (Ring-voorzitter), Herman Kissel, Greet Massart, Piet Ronsijn (voorzitter werkgroep Gordel 2014), Eric Van Grimbergen, Erik Van Lierde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2014
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief