Succes, meer dan 700 wandelaars op “DILBEEK, een gordel om van te houden”

C21

Succes, meer dan 700 wandelaars op “DILBEEK, een gordel om van te houden”

Editiepajot-ingezonden-gordel-dilbeek-08092014
ingezonden
 

De Marnixring-Dilbeek organiseerde 2 wandelingen, met keuze tussen 5 en 10 kilometer.  Starten kon tussen 1400 en 1600 uur. Zowel aan de start als halverwege (Savio-parochie)   was er mogelijkheid om iets te drinken.

De Marnixring-Dilbeek vond het nodig dit initiatief te nemen omdat vorig jaar het Gordelfestival echt niets te betekenen had en niets meer te maken had met de doelstellingen  van de vroegere Gordel.

MR-Dilbeek stelt dat de Gordel opnieuw een organisatie moet worden met het uitsluitende doel om ‘op een sportieve manier het Vlaams karakter van de Rand te beklemtonen’.  Zonder énig budget en dus zonder publiciteit werd deze doelstelling dit jaar door meer dan 700 wandelaars beklemtoont.

MR-Dilbeek stelt ook dat het niet is omdat uiteindelijk het arrondissement  gesplitst is, dat het overbodig geworden is om aandacht te vragen voor de specifieke problematiek van de massale instroming van frans- en anderstalige inwijkelingen in onze regio.

Marnixring Dilbeek vraagt van de nieuwe Vlaamse Regering een veel grotere inspanning (dan de oude regering) om autochtone jonge gezinnen de kans te geven in hun gemeente in de Rand te kunnen blijven wonen.  Ook moet meer gedaan worden om het onderwijs in de Rand te ondersteunen. 

Regeringsvorming

Marnixring-Dilbeek vraagt ook aan de Vlaamse onderhandelaars, om bij de vorming van een nieuwe Belgische regering, NIET in een federale regering toe te treden, met franstalige partijen, zonder respect voor de gewest- en taalgrenzen.  Franstalige partijen moeten stoppen met het blijven opeisen van Vlaams grondgebied.  De oprichting van de nieuwe Brusselse Metropolitane Gemeenschap wordt nu al door de Franstaligen aangezien als een uitbreiding van het Brussels Gewest. 

Daarnaast vraagt MR-Dilbeek  ook om enkele rechtzettingen, die bij de splitsing van BHV ontstaan zijn : de uitbreiding van faciliteiten voor de franstaligen in de volledige verre Rand rond Brussel in het nieuwe juridische arrondissement en de nieuwe situatie in de 6 faciliteitengemeenten.

Marnixring-Dilbeek dankt de plaatselijke verenigingen voor hun steun en ook VVB-nationaal (Vlaamse Volksbeweging).

Piet Ronsijn, voorzitter wergroep MR-Gordel, 0476/25.72.48.

Leden van de werkgroep : Guido Andries, Vincent Geers (Ring-voorzitter), Herman Kissel, Greet Massart, Piet Ronsijn (voorzitter werkgroep Gordel 2014), Eric Van Grimbergen, Erik Van Lierde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2014
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief