DILBEEKSE bib zet week van de mobiliteit in de kijker

C21

DILBEEKSE bib zet week van de mobiliteit in de kijker

Editiepajot-ingezonden-week-van-de-mobiliteit-09092014
ingezonden

Naar aanleiding van de Mobiliteitsweek van 16 tot 22 september vind je in de Dilbeekse Bib een prikkelende Mobi-stand. Deze bevat interessante boeken over Mobiliteit en verkeer in de ruime zin van het woord en informatie over de campagne "Week van de Mobiliteit". Doel is dat zowel politici als inwoners nadenken over hun verplaatsingsgedrag en zoveel mogelijk kiezen voor duurzame mobiliteit.

Kom alvast kijken in de bib: een groots dromerig speeltapijt versierd met boeken en affiches. Straten die je van bij de Eskimo's, over de bergen heen tot Mexico voeren. Met een beetje verbeelding kan je Dilbeek dorp, het Roelandsveld en het kasteel herkennen. Zes racewagens brengen je overal waar je wilt. Ze staan symbool voor overdreven snelheid en te veel autogebruik. Er zijn geen voetgangers, fietsers of openbaar vervoer te bespeuren. Boeiende boeken zoals "Weg van Mobiliteit" geschreven door (de andere) Kris Peeters, "Leven zonder auto" door Luc Vanherentals, "knikkers op de weg" door Kristien Dieltiens, "Jules op de fiets" door Annemie Berebrouckx, "Anna in het verkeer" door Kathleen Amant en andere ondersteunen de Mobi-stand inhoudelijk. Tegelijk krijg je nuttige info via affiches en flyers over de "Week van de Mobiliteit" met de Strapdag, Cambio, Clean Link, Car Free Day en Bike to Work.

De bedoeling is dat de Mobi-stand stof tot nadenken geeft over beleidskeuzes en het verplaatsingsgedrag van elke inwoner. Al wie in de toekomst een meer leefbaar Dilbeek wil zal aan haar of zijn gedrag moeten sleutelen is de boodschap. De Fietsersbond en het Verkeersplatform zijn alvast overtuigd dat het verkeer veiliger moet en staan achter meer duurzame mobiliteit.

De Mobi-stand wordt opgebouwd dankzij de goede samenwerking van de Bib met de Fietsersbond en het Verkeersplatform. Voor mobiliteitsverenigingen best een aangename manier om zich in de kijker te plaatsen. Zowel de lokale Fietsersbond als het Verkeersplatform zijn op zoek naar mensen die hun werking willen versterken.

De Fietsersbond bekijkt mobiliteit vanuit fietsoogpunt en ijvert ervoor dat elke verplaatsing met de fiets op een veilige, gezonde en comfortabele manier kan gebeuren.

Contactpersoon Fietsersbond afdeling Dilbeek: Marieke Leemans - Tel 02 569 05 79 en Tineke Van Engeland - Tel 0486 872 871 - Web https://www.facebook.com/FietsersbondDilbeek en http://www.fietsersbond.be/dilbeek

Het Verkeersplatform wil via dialoog en een breed draagvlak komen tot een leefbare en verkeersveilige gemeente waar alle leeftijdsgroepen en alle weggebruikers aangenaam kunnen wonen, leven en zich verplaatsen.

Contactpersoon Verkeersplatform Dilbeek: Robert Rens - Tel 0479 389 608 - Web https://sites.google.com/site/verkeerindilbeek/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2014
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief