Repair Café DILBEEK

C21

Repair Café DILBEEK

Editiepajot-ingezonden-repair-caf__-26092014
ingezonden
 

Zaterdag 27 september is het de dag van de Dilbekenaar. Daar zal het Repair Café vertegenwoordigd zijn door onze fietsherstellers Ciske en Raymond. Zij hebben een tentje op de parking van Westrand en zullen daar van 15u tot 17u fietsen herstellen.

Op zondag 28 september, het eerste Repair Café van het seizoen - Repair Cafés zijn gratis, toegankelijke bijeenkomsten, waarop buurtgenoten elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, meubels en zelfs fietsen en computers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundigen, zoals elektriciens, naaisters,… aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om de meest gangbare herstellingen uit te voeren.

In het Repair Café leren bezoekers dat herstelling een goed alternatief voor weggooien is en dat dit alternatief ook voor hen bereikbaar is. Het Repair Café helpt zo de afvalberg te verkleinen. Daarnaast draagt het bij aan een mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor een duurzame samenleving. Tot slot is het Repair Café ook een sociaal evenement: buurtgenoten ontmoeten elkaar op een nieuwe, verrassende manier. Dat leidt tot nieuwe contacten in de buurt en bevordert de sociale cohesie.

Dit keer zijn we een samenwerking aangegaan met de Gezinsbond Dilbeek-Itterbeek die een tweedehandsbeurs + dressing sale organiseren in de sportzaal. Initiatieven die goed zijn voor het milieu, acties tegen de weggooicultuur, herbruiken van goederen enz kunnen we alleen maar toejuuichen.

Het zal zoals steeds een gezellige middag worden met de nodige uitdagingen om zoveel mogelijk stukken te kunnen repareren en aldus te redden van de afvalberg en niet onbelangrijk, mensen gelukkig maken met hun herstelde object.

Ook als je niets te herstellen hebt ben je welkom voor een gezellige babbel bij een koffietje met taart of een lekker streekbiertje aan een democratische prijs.

Aarzel niet om het Repair Café bekend te maken bij je vrienden en familie en ze uit te nodigen om er een fijne zondagmiddag door te brengen.

Mocht u nog mensen kennen die graag aansluiten als reparateur of mee willen helpen bij een andere taak, laat het ons gerust weten.

repaircafe.dilbeek@gmail.com - https://www.facebook.com/RepairCafeDilbeek

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2014
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief