BEERSEL / DILBEEK - Jong culinair talent promoot Vlaanderen als vakantiebestemming

C21

BEERSEL / DILBEEK - Jong culinair talent promoot Vlaanderen als vakantiebestemming

Image001
EP

Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts trapte  samen met Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en de steden de zesde editie van Jong Keukengeweld op gang. 

Onze Vlaamse gastronomie barst van getalenteerde jonge topchefs, die gaan voor vakmanschap, innovatie en rock ‘n’ roll. Jong Keukengeweld promoot de culinaire beleving in binnen- en buitenland. “Ik wil onze Vlaamse eetcultuur voluit uitspelen in het toeristische beleid”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Nergens is de kloof tussen sterrenrestaurants en gewone keuken zo klein als bij ons. Daarom wil ik de “Vlaamse sterren” ook in het buitenland laten schitteren en zo toeristen verleiden tot een bezoek aan Vlaanderen. Op die manier kan de hele wereld letterlijk en figuurlijk proeven van onze bestemming”.
Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs tonen we aan dat de Vlaamse gastronomie hip en innovatief is.
Voor Vlaams-Brabant zijn dat Thomas Locus van Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem, Wim Dejonghe van Het Land aan de Overkant in Leuven, Jonathan Uyttendaele van Spaans dak in Oud-Heverlee, Lesley De Vlieger van Terborght in Huizingen en Niels Brants van Essenciel in Leuven.
Deze imagocampagne gaat van start met een jongerenactie. Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro. Dankzij een centraal boekingssysteem kunnen de jongeren nu nog vlotter reserveren bij de Jong Keukengeweld-chefs. Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.
Flanders Kitchen Rebels
“Lekker eten wordt ook steeds belangrijker in de beleving van internationale toeristen”, vertelt Peter De Wilde, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen. “Dat is zonder twijfel een gunstige trend voor Vlaanderen, met haar rijke eet-, drink- en tafelcultuur. Met onze 22 Flanders Kitchen Rebels zetten we de Vlaamse gastronomie letterlijk op de wereldkaart.” Toerisme Vlaanderen en zijn partners nodigen internationale journalisten en touroperators uit naar Vlaanderen om hier kennis te maken met de restaurants van de jonge chefs. Maar de Flanders Kitchen Rebels trekken ook zelf de grens over om in het buitenland een voorsmaakje te geven van onze gastronomie. Van 21 tot en met 24 oktober bijvoorbeeld nemen Seppe Nobels en Denis Broeckx twee restaurants in Moskou over om de potentiële Russische bezoeker kennis te laten maken met hun vakmanschap en innovatieve gerechten. 
De volledige lijst van de geselecteerde jonge chefs vind je op de website van Toerisme Vlaanderen via www.toerismevlaanderen.be/pers
Meer informatie over de campagne vind je via www.vlaanderen-vakantieland.be en www.facebook.com/jong.keukengeweld 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 okt 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief