DILBEEK - Zuid-Afrikaanse leerkrachten op de schoolbanken

C21

DILBEEK - Zuid-Afrikaanse leerkrachten op de schoolbanken

Editiepajot_ingezonden_za_leerkrachten_op_schoolbanken_dilbeek_14102014
ingezonden
 

Van 2 oktober tot 11 oktober bezochten zes leerkrachten uit Stellenbosch de middelbare scholen Don Bosco en Regina Caeli. Beide scholen hebben een samenwerking afgesloten met scholen uit de achtergestelde woonwijken van Stellenbosch. 

De uitwisseling tussen de scholen gebeurt op verschillende niveaus: directies wisselen uit over inhoudelijke thema’s en de schoolwerking, de leerkrachten hebben het over didactische werkvormen en educatief materiaal, en de leerlingen overleggen maandelijks via skype, maar ook via mail en facebook over bepaalde thema’s. Centraal staat het ‘leren’ van elkaar.

 

Om dit programma voor te bereiden bezochten vier Dilbeekse leerkrachten de scholen in 2013. Deze keer was het tijd voor een tegenbezoek. De week werd goed voorbereid met uitwisseling over het werkveld afgewisseld met ontspannende activiteiten. De leerkrachten en leerlingen kregen ook een rondleiding in jeugdcentrum Castelhof en de Oxfam wereldwinkel en werden onthaald op het gemeentehuis. ‘Het bezoek was intensief maar heel interessant en een grote stap voorwaarts in de scholenbandwerking.’ vertelde één van de leerkrachten.

 

Meer info bij de dienst welzijn en preventie op 02 568 00 40 of via welzijnenpreventie@dilbeek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2014
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief