DILBEEK - Puratos huldigt nieuw Inspirience Center van 15 miljoen euro in

C21

DILBEEK - Puratos huldigt nieuw Inspirience Center van 15 miljoen euro in

Editiepajot_ingezonden_puratos_16102014
ingezonden foto
 
Editiepajot_ingezonden_puratos1_16102014
ingezonden foto
 
Editiepajot_ingezonden_puratos2_16102014
ingezonden foto
 

Met de opening van het nieuwe 6000m2 ruime Inspirience Center in Groot-Bijgaarden maakt Puratos opnieuw het verschil. Naarmate consumentenbehoeften en –verwachtingen evolueren, veranderen ook de noden van klanten. Puratos speelt hierop sinds jaar en dag in door constant te blijven innoveren. Het ultramoderne Inspirience Center zal een platform bieden voor innovatie dankzij doorgedreven samenwerkingen met universiteiten en andere onderzoekscentra. Daardoor zal Puratos meer dan ooit haar klanten in de sectoren bakkerij, patisserie en chocolade overal ter wereld blijven ondersteunen en inspireren.

Waar ervaring en inspiratie elkaar ontmoeten

In het Inspirience Center komen wereldwijde inspiratie, jarenlange ervaring en productkennis samen om innovatieve toepassingen en producten voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector te creëren. Onderzoekers van Puratos werken er nauw samen met universiteiten, onderzoeksinstellingen en toeleveranciers om de producten van de toekomst te analyseren en te ontwikkelen. Voedingswaarde, smaak en gebruiksgemak zijn daarbij de voornaamste focuspunten. Interne en externe onderzoeksteams werken samen en wisselen kennis uit in een omgeving waar technologie en competentie elkaar versterken. Een gedeelde passie voor innovatie staat ten allen tijde centraal. Innovatie is geen doel op zich voor Puratos; het is een manier om in te spelen op de steeds veranderende consumenten- en klantentrends, dicht bij de klant te staan en hen te helpen hun bedrijf verder te laten groeien.

 

Globale en lokale interactie

De Puratos Groep heeft lokale R&D-afdelingen in haar 69 filialen over de hele wereld. Het Inspirience Center ontwikkelt globale innovatieve technologieën die nadien lokaal kunnen worden uitgerold of aangepast in functie van de eigen marktbehoeften. Deze interactie en samenwerking tussen lokale en globale teams is doorslaggevend voor de succesvolle ontwikkeling en implementatie van nieuwe oplossingen voor klanten.

Als betrouwbare partner in innovatie is Research & Development altijd al een belangrijke pijler geweest voor de onderneming en haar groei. Puratos investeert maximaal in haar onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten: in 2013 bedroeg deze investering 2,5 procent van de omzet van de Groep, beduidend hoger dan het gemiddelde binnen de voedingsindustrie. Het Inspirience Center vertegenwoordigt een investering van 15 miljoen euro. Eerder opende Puratos ook een Asian Development Center in China, een investering van 3,3 miljoen euro.

 

Ultramoderne laboratoria

Het nieuwe Inspirience Center huisvest zes laboratoria, uitgerust met de meest geavenceerde installaties, verspreid over een indrukwekkende oppervlakte van 3000m2. Elk labo focust in de analyse en de creatie van de hedendaagse voedingsproducten op een ander stadium binnen het gesofisticeerde en complexe onderzoek.

Er werden enorme inspanningen geleverd om de kantoren en laboratoria in het Inspirience Center een milieuvriendelijk label te bezorgen. Een groen dak helpt externe temperatuurschommelingen op te vangen en vertraagt het afvloeien van het water. Automatische zonneschermen reduceren de impact van de warmte door de ramen, die eveneens de nood aan externe verlichting verminderen. Een slim gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals licht, lucht en regenwater leidt tot een vermindering van de water- en energieconsumptie en verlaagt de CO2 -uitstoot. Ook de oveninstallaties zijn in een eigen geïsoleerde kamer ondergebracht om hun invloed op het aircosysteem te minimaliseren.

“We blijven stevig investeren in mensen en middelen voor onderzoek en ontwikkeling om op die manier dichter bij onze klanten te staan en hen te ondersteunen in de verdere ontwikkeling van hun business”, zegt Daniel Malcorps, CEO van Puratos.

 

Over Puratos

Puratos is een internationale groep die een volledig assortiment van innovatieve producten, grondstoffen en applicatie-expertise biedt voor de bakkerij, de patisserie- en de chocoladesector. Vandaag zijn onze producten en diensten beschikbaar in meer dan 100 landen over de hele wereld. In veel gevallen worden ze ter plekke geproduceerd door onze dochterondernemingen. Ons hoofdkantoor bevindt zich aan de rand van Brussel (België), waar het bedrijf werd opgericht in 1919. In de eerste plaats, willen wij ‘betrouwbare partners in innovatie’ zijn over de hele wereld om onze klanten te helpen bij het leveren van voedzaam, lekker eten aan hun lokale gemeenschappen.

Voor verdere informatie, bezoek www.puratos.com 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2014
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief