DILBEEK - Kinderen maken klaprozen voor Wapenstilstand

C21

DILBEEK - Kinderen maken klaprozen voor Wapenstilstand

Editiepajot-klaprozen-archief
EP

Op 11 november herdenken ze in Dilbeek ook jaarlijks het einde van de Eerste Wereldoorlog. In elk van de deelgemeentes gaat dit steeds gepaard met een korte ceremonie aan de gedenkstenen met plechtige muziek van de fanfare. 

Gezien het belang van deze gebeurtenis en in het kader van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog namen heel wat kinderen actief deel aan de inkadering van dit evenement. Zo nodigde de gemeente de leerlingen van de Dilbeekse scholen uit voor een workshop klaprozen vilten. Driehonderd leerlingen namen deel aan de workshops en hun leerkrachten kaderden dit gebeuren binnen de herdenking. Maar hun deelname stopt hier niet. Op 11 november zullen een aantal kinderen, samen met hun familie, deze geknutselde klaprozen bij de graven van de oud-strijders plaatsen.

 

Ze nodigen iedereen dan ook graag uit om aan deze herdenking deel te nemen.

 

De herdenkingen vinden op de volgende momenten plaats:

  • Dilbeek - Om 13.00 uur bloemenhulde aan het monument in de Verheydenstraat met optreden van de Koninklijke Harmonie. De begraafplaats ligt een beetje verder in de d’Arconatistraat.
  • Groot-Bijgaarden - Om 10.30 uur bloemenhulde aan het monument op het gemeenteplein met optreden van Fanfare Hand in Hand. De klaprozen kunnen bij het monument achtergelaten worden of na een kwartiertje wandelen op de graven op de begraafplaats in de Bosstraat.
  • Itterbeek - Om 12.30 uur bloemenhulde aan het monument voor de Sint-Pieterskerk na de kerkelijke plechtigheid. Op 10 minuten hiervandaan ligt de gemeentelijke begraafplaats in de Keperenbergstraat, maar je kan de klaprozen ook op de graven rond de kerk plaatsen.
  • Schepdaal - Om 11.00 uur bloemenhulde aan het monument op het Marktplein met optreden van de Koninklijke Harmonie Stylissimo. Even verderop ligt de begraafplaats (Kerkhofstraat).
  • Sint-Martens-Bodegem - Bloemenhulde aan het monument na de eucharistieviering om 11.00 uur in de Sint-Martinuskerk met optreden van de Koninklijke Fanfare de Vrije Belgen. Grafmonumenten bevinden zich rond de kerk.
  • Sint-Ulriks-Kapelle - Bloemenhulde aan het monument na de Eucharistieviering om 9.15 uur met optreden van de Koninklijke Fanfare De Ware Verenigde vrienden. De graven liggen rond de kerk.

Meer info bij de dienst cultuur & toerisme op 02/451 69 30 of via toerisme@dilbeek.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief