Vernieuwing skatepark in DILBEEK

C21

Vernieuwing skatepark in DILBEEK

Editiepajot_logo_provincie_vlaams_brabant
Ep

De werken aan het skatepark aan het CC Westrand in Dilbeek zijn gestart. De provincie Vlaams-Brabant gaf een subsidie van 10.000 euro voor de aanleg hiervan. Daarmee stimuleert de provincie jeugdvriendelijke inrichting van openbare ruimte. 

Het skatepark is gelegen naast de bibliotheek en CC De Westrand. De bestaande losse toestellen zullen vervangen worden door een permanente uitvoering in beton, waar zowel skaters als inline skaters en BMX'ers terecht kunnen. Het ontwerp werd opgesteld door de gemeente Dilbeek in samenspraak met jongeren via de werkgroep DB3 (Dilbeek board, blade & bike). Ze zorgen ook voor het onderhoud van het terrein.

 

‘We zijn blij dat de gemeente Dilbeek nog steeds inspanningen doet voor de jeugd. We maken ons wel zorgen over de toekomstige investeringen in jeugdbeleid’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor jeugd. ‘Vlaanderen neemt die bevoegdheid immers af van de provincies. Zonder onze subsidies zullen kleinere gemeenten echter geen nieuwe speelruimtes meer aanleggen. Het is nog steeds onduidelijk welke taken Vlaanderen zelf zal overnemen. Vroeger waren gemeenten bovendien verplicht om een bepaald bedrag van hun middelen te besteden aan jeugd. Nu staat het hen vrij om dit budget aan iets anders te spenderen of gewoon het gat in de begroting te dichten. We vangen hierover vele signalen op van bezorgde jeugdorganisaties. Vlaanderen bespaart 10% op de middelen voor jeugd aan de gemeenten. We zijn bang dat dit zal leiden tot minder subsidies voor de lokale jeugdwerkafdelingen’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2014
Sam Herremans
Ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief