DILBEEK - Week van de Smaak

C21

DILBEEK - Week van de Smaak

Editiepajot_logo_week_van_de_smaak_13-23_november_2014
EP

Tussen 13 november en 23 november 2014 worden in heel Vlaanderen  initiatieven op poten gezet rond het thema “de duurzame verbeelding”. In Dilbeek gaan we eerlijk en internationaal kokerellen. 

In navolging van Erfgoeddag dat draaide rond “grenzeloze verhalen”, slaan verschillende gemeentediensten de handen in elkaar om “grenzeloze gerechten” te verzamelen. We willen verhalen en gerechten uit diverse culturen combineren met het gebruik van streekproducten en fairtrade. Op basis hiervan wordt een recepten- en verhalenboek samengesteld waarin we Dilbeekse initiatieven (zoals het Vijverfestival, Auberge Espagnol bij Café Combinne…) en de lokale handelaars die werken met Fairtrade- en streekproducten, vermelden. 

 

Op zaterdag 15 november gaan we feestelijk van start. In bibliotheek De Wolfsput zijn kleine koksmutsen van harte welkom om samen met de kookfee lekkere en gezonde hapjes klaar te maken. Smakelijke verhalen en verrukkelijke liedjes staan eveneens op het menu. Kookje Sprookje is een leuke combinatie van verteltheater en een kookworkshop, opgesmukt met veel liedjes en muziek, voor kleine koksmutsen van 3 tot 8 jaar. Van 10u30 tot 11u30, inschrijven kan via 02 451 69 70 of door te mailen naar info@wolfsput.be

 

Om 13u30 is er de kookworkshop wereldkeuken met aansluitend een proeverij in het jeugdcentrum Castelhof. Naast heerlijke gerechten uit de Arabische, Oosterse en Afrikaanse keuken brengen alle deelnemers aan de workshop zelfgemaakte gerechtjes mee voor de proeverij om 16u30. Deelnemen is gratis maar kan enkel op inschrijving: evi.wouters@dilbeek.be of bellen naar 02 568 00 45

 

Tijdens deze Week van de Smaak staan bij Dilbeekse cafés en restaurants speciale gerechten met Fairtrade- en streekproducten op de menu.

 

Op zaterdag 22 november om 20 uur is er een voorstelling voor volwassenen “Watertanden, een voorstelling om in te bijten. Watertanden van oude groenten en vergeten fruit. Verhalen over hop en aardbei en Schaarbeekse krieken, smaakmakend fantaseren over kardoen en spruiten. Vertelsels uit het hoppeveld, over appels zonder slangen, over hoe de zurkel de pan uit swingt, hoe warmoes je warm houdt en hoe je aardperen uitdeelt.

Een voorstelling om van te smullen. Overgoten met een saus van verhalen, versierd met toefjes poëzie en opgediend met krokante woordspelingen. Voor lekkerbekken die willen smikkelen met een glimlach en gevoel voor fantasie. Deze semi-akoestische voorstelling voor volwassenen met live muziek gaat door in Dil’Arte, academie voor muziek, woord en dans, Kamerijklaan 50, 1700 Dilbeek. Prijs: 5 euro (participatiepas 1 euro), tickets: Westrand 02 466 20 30

De Dilbeekse Week van de Smaak wordt gerealiseerd door de gemeentediensten integratie, cultuur en toerisme, lokale economie en Noord-Zuid.

 

www.weekvandesmaak.be

 

Meer info bij de dienst cultuur & toerisme op 02/451 69 30 of via toerisme@dilbeek.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2014
Sam Herremans
Ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief