DILBEEK - Voordracht over Molens in de frontstreek

C21

DILBEEK - Voordracht over Molens in de frontstreek

Molens_frontstreek

Vrijdag 28 november houdt John Verpaalen uit Roosendaal voordracht in zaal Solleveld in Sint-Martens-Bodegem een voordracht over “Molens in de Frontstreek”. Hij is voorzitter van de Stichting Levende Molens te Roosendaal en is actief als molinoloog, molenfotograaf en schrijver van verschillende boeken over windmolens en watermolens.

De Molenvereniging van het Pajottenland vzw organiseert regelmatig activiteiten om het molenbestand beter bekend te maken zowel bij “kenners” als bij het grote publiek. De geslaagde fototentoonstelling over molens in het Pajottenland, gehouden in november 2013, ligt nog vers in het geheugen. Verder organiseert de vereniging regelmatig molenuitstappen en laat ze sprekers uit de molenwereld aan het woord die hun sporen verdiend hebben.

Op 28 november is het de beurt aan John Verpaalen die een geïllustreerde voordracht brengt over de “Molens in de Frontstreek”.

John Verpaalen woont in Roosendaal (Nederland) en is een persoonlijkheid in zowel de Nederlandse als de Vlaamse molenwereld. Hij is voorzitter van de Stichting Levende Molens te Roosendaal en is actief als molinoloog, molenfotograaf en schrijver van verschillende boeken over windmolens en watermolens, onder meer “Molens in de Frontstreek” en “Molens van het Hoppeland”. O ja, John is ook nog redactielid van Vlaamse Molens en docent in elke molenaarscursus.

John is daarnaast onder meer ook leraar Geschiedenis en Nederlands. In dit jaar van de herdenking van de “Groote Oorlog”, heeft hij een voordracht samengesteld waarbij het thema “molens” en het thema “oorlog” in één spreekbeurt samenvloeiden: “Molens in de Frontstreek”.  

Organisatie : Molenvereniging van het Pajottenland vzw

p/a Bodegemstraat 172, 1700 St-Martens-Bodegem

Contact :

Pol De Saeger Secretaris 02/569 02 73

Wies De Troch Voorzitter 0478/43 40 51

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2014
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief