Bart Moeyaert gastauteur Regina Caelilyceum DILBEEK

C21

Bart Moeyaert gastauteur Regina Caelilyceum DILBEEK

Editiepajot_ingezonden_bart_moeyaert_en_regina_caelilyceum_10022015
 

Op dinsdag, 10 februari, was Bart Moeyaert de gastauteur op de literatuurdag voor de leerlingen van het tweede jaar van het Regina Caelilyceum. Het was een unieke ontmoeting.

In een lezing van een honderdtal minuten deed hij zijn leven en werk uit de doeken. De leerlingen hingen aan zijn lippen toen Moeyaert het had over zijn jeugdjaren als jongste van zeven broers. En hoe daar de kiemen werden gelegd van zijn latere schrijverscarrière.

 

Terugblikkend op een oeuvre van dertig jaar vertelde hij honderduit over zijn boeken als waren het zijn liefste kinderen. Als een volleerd verhalenverteller sleurde Bart Moeyaert tweehonderd tieners mee in een fantasiewereld van letters op papier. Niettemin luisterde de jeugd van tegenwoordig op RC, onze zogenaamde digikids, geboeid naar een getalenteerd vertelkunstenaar. Er stonden nadien tientallen jongen en meisjes in de rij om hun exemplaar van “Duet met valse noten” te laten signeren. Eén van hen sprak zelfs over “een inspirerende ontmoeting”.

 

Als voorbereiding op deze literatuurdag hadden alle tweedejaars Duet met valse noten gelezen en er een leesdagboek over bijgehouden.  Hun leerkracht Nederlands had een van zijn nieuwste boeken “Iemands lief”  voorgelezen, waarna iedereen  een nieuwe cover uitwerkte. Sommige klassen gingen zelfs zo ver dat ze de klassieker uit Moeyaerts pen in één minuut op de planken brachten. In het tweede jaar van RC zitten ze duidelijk niet om creativiteit verlegen. Het viel ook Moeyaert op hoeveel kansen tot cultuur en creativiteit de leerlingen van het 2de jaar krijgen.

 

Deze literatuurdag 2015 maakte het nog maar eens duidelijk: schrijver, dat word je niet, dat ben je gewoon … en Bart Moeyaert? Die is niet in één vakje te vangen. In elk geval, een sterke aanrader.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief