DILBEEK - Geen gepraat een propere straat

C21

DILBEEK - Geen gepraat een propere straat

Editiepajot-dilbeel-logo-gemeente

Met deze slogan organiseert de gemeente Dilbeek i.s.m. de Milieuraad in het weekend van 14-15 maart, een grootscheepse opruimactie. Dilbeek kan het goed gebruiken.

Er wordt veel geklaagd over zwerfvuil dat in alle hoeken en kanten opduikt, het straatbeeld ontsiert, mensen ergert en doet besluiten dat ‘Dilbeek er vuil bij ligt! Dan is er maar één oplossing : iedereen ruimt een stukje Dilbeek op. Dat kan door met de buren af te spreken, met een groep vrienden, met een vereniging, jeugdgroep of sportclub, met een wijk- of dorpsraad die een aantal straten voor zijn rekening neemt. Het hoeft geen hele dag te zijn, enkele uren opruimen kunnen al een wereld van verschil maken! 

Inschrijven kan bij de dienst openbarereinheid@dilbeek.be. Deze bezorgt de vrijwilligers dan op de afgesproken  plaats en tijdstip al het nodige materiaal : vuilniszakken, fluohesjes, grijptangen, handschoenen. Zondag 15 maart om 16 u. worden alle ‘opruimers’ verwacht op de Kasteelhoeve voor de  afsluiting. De opgehaalde vuilniszakken worden er deskundig gewogen, er is drank voorzien en een kleine attentie als dank.

 

En wie zich nadien geroepen voelt om zich blijvend in te zetten voor een proper Dilbeek, kan zich aansluiten bij de groep BBB-ers, de Brik- en Blikbrigade. Het zijn vrijwilligers die in hun eigen omgeving regelmatig opruimen, een oogje in het zeil houden en aanspreekpunt zijn  voor zwerfvuilproblemen.

Veel helpende handen zijn dus welkom, want ‘geen gepraat een propere straat’ mag geen loze kreet zijn!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief