DILBEEK - Vervroegde jobbeurs lokt 800 werkzoekenden

C21

DILBEEK - Vervroegde jobbeurs lokt 800 werkzoekenden

Editiepajot_ingezonden_jobbeurs_dilbeek1_26022015
 
Editiepajot_ingezonden_jobbeurs_dilbeek_26022015
 

Op donderdag 26 februari ging de tweede editie van de succesvolle jobbeurs door.  Deze samenwerking tussen de gemeente Dilbeek, VDAB en Jobat zou oorspronkelijk om de twee jaar doorgaan. Na het succes van vorig jaar –een ware overrompeling-  is er echter beslist deze beurs jaarlijks te organiseren om zo blijvend werk te maken van werk.

Tientallen bedrijven uit de omgeving maakten er hun aanbod en vacatures bekend aan werkzoekenden uit de streek.  Er werd ook de mogelijkheid geboden om cv’s te laten screenen en een workshop ‘Hoe maak ik een cv?’ kon gevolgd worden.  Ook dit jaar was het een schot in de roos.  Meer dan 800 werkzoekenden vonden de weg naar Brussels Kart in Groot-Bijgaarden.

 

Beurs breidt uit in 2016

Ook Diane Van Hove, Schepen van Cultuur-Senioren-Arbeid en Tewerkstelling, was van de partij. “Gezien het grote succes van vorig jaar en de toename van werkloosheid in onze regio, hebben we beslist om deze werkbeurs jaarlijks te organiseren. We merkten namelijk dat voor Dilbeek de werkloosheid licht gestegen was en dat dit vooral langdurig werkzoekenden en ouderen betrof.  Omwille van deze stijging  zitten we liever niet stil en willen we werkzoekenden alle kansen geven in hun zoektocht naar werk. Het is ook daarom dat we in 2016 de beurs zullen hernemen én de regio uitbreiden met een aantal omliggende gemeenten, zoals Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel. "

 

Cijfers

Het aantal niet werkende werkzoekenden in Dilbeek bedraagt op dit moment 1200.  Dit zijn er 33 meer dan vorig jaar, wat een stijging betreft van 2.8% betreft. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief