DILBEEK - Afrit 12 afgesloten voor proefproject

C21

DILBEEK - Afrit 12 afgesloten voor proefproject

Editiepajot-dilbeel-logo-gemeente

Het op- en afrittencomplex Kattebroek (afrit 12) wordt voor twee maanden afgesloten voor een proefproject. 

Daarmee willen het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Dilbeek de impact van een afsluiting onderzoeken op het verkeer op gemeentelijke wegen, de Ninoofsesteenweg, de Ring en op- en afrittencomplexen 11 en 13.

 

Nu wordt afrit 12 vaak gebruikt door bestuurders die de drukte van de Ring en de Ninoofsesteenweg willen vermijden, maar daardoor in de straten van het Dilbeekse centrum voor extra verkeer zorgen. Dat weegt zwaar op de leefbaarheid van die woonstraten en wijken.

Een tweede reden om de effecten van een mogelijke sluiting van het op- en afrittencomplex te meten, is dat er heel dichtbij (op minder dan een kilometer afstand) twee andere complexen zijn die het verkeer kan gebruiken: Sint-Agatha-Berchem (nr. 11) en Dilbeek (nr. 13). Het doorgaande verkeer kan dus gebruik maken van deze op- en afritten om de ring op te rijden of te verlaten. 

"We maken met dit proefproject nog geen keuze voor of tegen een mogelijke sluiting" zegt schepen van mobiliteit Stijn Quaghebeur. "De resultaten van de metingen en de  mogelijke verschuivingen op het gemeentelijk wegennet spelen een grote rol bij het bepalen van ons standpunt . De objectieve meetgegevens en een analyse ervan, worden meegenomen bij de opmaak van het nieuwe mobiliteitsplan. De Vlaamse overheid blijft een beslissende stem hebben.”

De omwonenden krijgen volgende week een brief in de bus van het Agentschap Wegen en verkeer met de exacte timing en contactgegevens.

 

Meer info bij de dienst mobiliteit op 02/451 68 60  of mobiliteit@dilbeek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief