DILBEEK - Breugel in China

C21

DILBEEK - Breugel in China

Editiepajot_pede_0_foto_merckx
Chinezen op bezoek in Dilbeek. (Archief Felix Merckxà
 

Op het einde van januari verscheen in Japan een boek met de (vertaalde) titel “België geïllustreerd, een reis doorheen kunst en geschiedenis”. Ook het open luchtmuseum in Dilbeek staat er in

Voor alle belangrijke kunststeden van het land werden de mogelijkheden uitvoerig toegelicht en met prachtfoto’s getoond. Omdat Pieter Bruegel de Oude in Japan een uitzonderlijk grote belangstelling geniet, werd ook aan hem een hoofdstuk gewijd en aan het Pajottenland dat hem zo sterk heeft geïnspireerd. Voor dit hoofdstuk werd beroep gedaan op Albrecht de Schrijver die in 2004 het initiatief had genomen voor een “openlucht-Bruegelmuseum” in Dilbeek.
Dat “museum” omvat 19 grote, kleurechte en weerbestendige reproducties van de mooiste schilderijen van Bruegel. Die staan opgesteld in de natuur en zijn dus altijd vrij te bezichtigen.
Meerdere Japanse reisagentschappen hebben in hun programma rond Brussel een kort bezoek aan dit “museum” opgenomen. Regelmatig kan men dus bussen met toeristen zien aan het kerkje van Sint-Anna-Pede.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2015
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief