DILBEEK - Van kerkhof naar parkbegraafplaats

C21

DILBEEK - Van kerkhof naar parkbegraafplaats

Editiepajot-dilbeel-logo-gemeente

Na het succesvolle pilootproject in Sint-Gertrudis-Pede, wordt vanaf begin april ook de begraafplaats van Itterbeek ingegroend. Door de omschakeling naar een parkbegraafplaats, wordt pesticidenvrij onderhoud mogelijk.

Tot op vandaag werden alle toegangswegen en paadjes op de begraafplaatsen aangelegd in kiezelsteen. Om ze onkruidvrij te houden werden pesticiden gebruikt. Dat is sinds dit jaar verboden. In het kader van Duurzaam Dilbeek werd in de meerjarenplanning 2014-2019 jaarlijks budget voorzien voor het ingroenen van de begraafplaatsen. 

 

Ingroening zorgt ervoor dat het onkruid geen kans krijgt door zo veel mogelijk van de open ruimtes te voorzien van hagen, beplantingen of gras. 

 

Kerkhof wordt parkbegraafplaats - De bedoeling is te evolueren naar parkbegraafplaatsen. Dit zijn begraafplaatsen waar het rustig vertoeven is om te wandelen of om even rustig te zitten op een bankje. Begraafplaatsen worden zo nog meer openbaar domein waarbij de belevingswaarde verhoogd wordt.

 

Er wordt geopteerd voor een sobere en eenvoudige ingroening met behoud van de strakke lijnen op de bestaande begraafplaatsen. De begraafplaats wordt zo ecologisch en natuurtechnisch mogelijk omgevormd. Dit met oog voor eenvoud voor het onderhoud nadien en duurzaamheid.

 

Stap voor stap - Vorig jaar werd het proefproject in Sint-Gertrudis-Pede afgewerkt. De eerste zichtbare resultaten waren meteen positief, waarna beslist werd ook een tweede begraafplaats aan te pakken. De werken in Itterbeek starten begin april en zullen ongeveer drie weken duren. 

 

Meer info bij de dienst groen op 02 451 68 65 of via groen@dilbeek.be

Of dient burgerzaken op 02 451 68 40 of via burgerzaken@dilbeek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief