DILBEEK - Colruyt vangt terug bot in Itterbeek

C21

DILBEEK - Colruyt vangt terug bot in Itterbeek

Editiepajot_dilbeek_colruyt
Ingezonden foto

Het project voor een grote Colruyt in de wijk Bettendries te Itterbeek, dat al zes jaar wordt tegengehouden door buurtbewoners, loopt alweer vertraging op. Dit keer is de verlegging van een buurtweg de oorzaak.

De gemeenteraad moest vorige week oordelen over de verlegging van de buurtweg nr.1 Herdebeekstraat. Het betreft het korte stukje straat tussen de Ninoofsesteenweg en de woonwijk aan de Oude Geraardsbergsebaan dat de gemeente wil aanpassen. Het is de plaats waar de enige in- en uitgang van het grootwarenhuis ‘zou’ komen.
Fractieleider Luc Deleu (Open VLD) stelde vast dat het dossier zich beperkte tot de loutere aanvraag van Colruyt. Een aantal stukken waar naar verwezen werd in het ontwerp van besluit ontbraken in het dossier. De bevoegde schepen van ruimtelijke ordening, Elke Zelderloo (CD&V) kon niet anders dan het agendapunt intrekken. Eerder vernietigde de Raad van State op vraag van de buurtbewoners al het rooilijnplan dat bij het Colruyt-dossier hoort.
“Het Colruyt-project in Itterbeek is een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet”, aldus Peter Wiels, woordvoerder van het buurtcomité. “De plannen kwamen er zonder inspraak en blijven, ook na de mini-aanpassingen, véél te ambitieus. Het smalle terrein en de zeer moeilijke ontsluiting spreken voor zich. De beoogde winkel overstijgt letterlijk en figuurlijk de draagkracht van de woonomgeving. Vele Itterbekenaren zijn vragende partij voor een moderne buurtwinkel, niet voor een winkel die mikt op klanten uit gans de gemeente én uit buurgemeenten”.
Het buurtcomité, gesteund door zeshonderd Itterbekenaren, vreest dat mobiliteitsproblemen de rust in het landelijke Sint-Anna-Pede zullen verstoren. Colruyt heeft alvast tijd zat om andere opportuniteiten in de gemeente te verkennen. “De procedures kunnen nog jaren aanslepen, zonder enige garantie op succes. Op een geschikte locatie was de winkel al lang open geweest”, aldus de tegenstanders. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief