DILBEEK - Paashaas is ontgoocheld over gebrek aan degelijke fietsstalling aan Westrand.

C21

DILBEEK - Paashaas is ontgoocheld over gebrek aan degelijke fietsstalling aan Westrand.

Editiepajot_dilbeek_paashaas
Ingezonden foto
 

Het primitief fietsrekje aan de Westrand in Dilbeek staat er al 40 jaar en voldoet niet meer aan de huidige normen. De Fietsersbond trok al eerder aan de alarmbel met een actie in 1998 en in 2003. De Paashaas is ontgoocheld dat hij er zijn fiets nog steeds niet veilig kan achterlaten. Met deze prikactie wil de Fietsersbond nogmaals de geesten in de Westrand prikkelen om de koe bij de horens te vatten. Deze Cultuurtempel heeft nood aan respectabele fietsparkeervoorzieningen zodat de fietscultuur er zijn intrede kan doen.

Bij het huidige fietsrekje aan de Westrand kan je enkel je wiel vastmaken. Laat je hier je fiets achter, ben je niet zeker dat die er na een vertoning nog volledig staat. Valt je fiets om, dan is je wiel geplooid! Vandaar de bijnaam “wielplooier” voor zo’n rek. Bovendien is deze niet overdekt. Onprettig om na een voorstelling met je avondkledij op een nat zadel naar huis te rijden. Vergelijk het met een autoparking: wie vindt het leuk over plassen en modder heen te springen om zijn schoenen proper te houden?
De Fietsersbond sprak hiervoor Westrand directeur Fred Gillebert aan. Budgetten zijn voorzien. Er zouden plannen in de maak zijn voor aanpassingen van onder meer het CultuurCafé. Tegelijkertijd kan hierin een fietsparkeerconcept worden opgenomen. Directeur Fred belooft er op korte termijn daadwerkelijk werk van te maken en zal hierover ook overleggen.
De Paashaas vraagt zich af waarom fietsvoorzieningen altijd zo lang moeten duren. Onderweg naar de Westrand kon de fietsende haas wel genieten van de nieuwe fietspaden in de Roomstraat. Maar zag ook dat Dilbeek nog veel van die primitieve fietsrekken staan heeft. Een knipoog naar het gemeentebestuur om in haar mobiliteitsplan meer aandacht aan fietsbeleid te besteden. Naast veilige en comfortabele fietspaden zijn degelijke fietsparkeervoorzieningen, best “Fietsparkeur” goedgekeurd, de basis voor duurzame mobiliteit. Verschillende gemeenten bewijzen al dat investeren in de fiets werkt. Meer fietsers betekend meer leefkwaliteit, betere en veiligere mobiliteit.
De Paashaas hoopt dat hij binnen redelijke termijn de nieuwe fietsvoorzieningen aan de Westrand mag komen inhuldigen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief