REGIO - Week van de anderstalige klant

C21

REGIO - Week van de anderstalige klant

Editiepajot_leeuw_anderstalige_foto_merckx
De afgevaardigden van de 4 gemeenten. (Foto Merckx)
 

In Sint-Pietersd-Leeuw werd de regionale kick-of (Beersel – Halle – Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw)gegeven van de week van de anderstalige klant.

 Nederlands leer je niet alleen in de klas, maar ook erbuiten. Naast het volgen van lessen, is het ook belangrijk dat de cursisten Nederlands in het dagelijkse leven de kans krijgen Nederlands te oefenen. Mensen die Nederlands willen leren, moeten kansen krijgen hun Nederlands te oefenen in de winkel, op de bus, in de sportclub …
Om een praktische oefenkans te bieden organiseerden de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle in 2014 een eerste editie van ‘De Week van de Anderstalige Klant’.
De Nederlandstalige handelaars toonden dat anderstalige klanten in het Nederlands iets kunnen bestellen bij hen, ook al maken ze soms fouten. Ze creëren een veilige omgeving en ondersteunen de klant. Voor anderstalige nieuwkomers is het bovendien vaak een eerste kennismaking met de buurtwinkels.
Ook in 2015 vonden wij handelaars bereid om mee te werken aan de tweede editie van ‘De Week van de Anderstalige Klant’. Dit jaar heeft deze week plaats van maandag 27 april tot en met zaterdag 2 mei.
De campagne wil niet alleen een oefenkans bieden aan anderstaligen maar wil ook Nederlandstaligen sensibiliseren dat zij de ideale gesprekspartners zijn voor wie Nederlands wil oefenen. Het spreken van duidelijk Nederlands kan hierbij helpen.
‘De Week van de Anderstalige Klant’ dat betekent: samen Nederlands oefenen. Op de website www.oefenhierjenederlands.be staan tips over wat men kan doen. Er staat ook een overzicht op van de deelnemende handelszaken uit de regio.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief