DILBEEK solidair met slachtoffers in Nepal en Vanuatu

C21

DILBEEK solidair met slachtoffers in Nepal en Vanuatu

Editiepajot-dilbeel-logo-gemeente

Op advies van de Raad voor internationale samenwerking (RIS) maakt het gemeentebestuur telkens 650 euro over voor noodhulp aan slachtoffers van natuurrampen in Nepal en Vanuatu.

Nepal werd afgelopen zaterdag opgeschrikt door een zware aardbeving. Het dodental is er intussen opgelopen tot 4.310. Zo’n 7.950 mensen zijn gewond geraakt. Ook in de buurlanden van Nepal zijn bijna honderd mensen om het leven gekomen. Het dodental loopt nog steeds op. 

 

De beving zorgde voor een verwoesting in de hoofdstad Kathmandu en een reeks lawines op de Mount Everest. Volgens het consortium Haiyan zijn meer dan 14 miljoen inwoners getroffen door de  natuurramp. Meer dan één miljoen woningen werd vernield en 3,6 miljoen mensen hebben momenteel geen thuis, hoewel enkele honderdduizenden in evacuatiecentra onderdak vonden.

 

Het gemeentebestuur van Dilbeek volgt het advies van de Raad voor Internationale Samenwerking om 650 euro uit te keren als noodhulp aan het Rode Kruis. Eind maart 2015 werd zo ook een som van 650 euro toegekend aan UNICEF voor de slachtoffers van de storm op Vanuatu. 

 

Wie meer wil weten over ontwikkelingssamenwerking in Dilbeek kan terecht op www.risdilbeek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief