HALSE en DILBEEKse Stoked Boardshop zijn hoofdsponsor geworden van het Belgisch Kampioenschap Downhill Skateboarden

C21

HALSE en DILBEEKse Stoked Boardshop zijn hoofdsponsor geworden van het Belgisch Kampioenschap Downhill Skateboarden

Editiepajot_halle_dilbeek_stoked_hoofdsponsor_belgisch_kampioenschap
Ingezonden foto
 

Dit weekend, 1-3 mei, vindt voor het 3de jaar op rij het Belgisch Kampioenschap Downhill Skateboarden plaats te Gros-Fays, Namen. Met 240 deelnemers uit 13 verschillende landen is Eat Concrete groter dan ooit. Dit jaar wordt Eat Concrete georganiseerd met de steun van Stoked Boardshop, dé online boardshop van België.

Eat Concrete is een vzw bestaande uit 6 organisatoren Daan Gykiere, Bieke Pintelon, Bregt Vyvey, Jasper Dhaene, Tibor Dhondt en Robbie Larock. Het team heeft een enorme passie voor de sport en het organiseren ervan. "Bijna iedereen waarmee we tot nu toe samenwerkten heeft een passie voor de sport en alles errond. Dat maakt het een plezier om Eat Concrete te organiseren."

Eat Concrete is meer dan het BK Downhill Skateboarden, de organisatie zet heel sterk in op beleving en sfeer. Zo zal er dit jaar opnieuw een grote feesttent en miniramp op de campsite te vinden zijn waar vrijdag- en zaterdagavond een brede waaier aan muzikale bands optreden.

Dit is de derde maal dat Eat Concrete wordt georganiseerd als losstaand evenement. Vanaf volgend jaar wil de organisatie extra evenementen opnemen om een Belgisch klassement te starten en wordt het BK opgenomen in de IDF tour. Het International Downhill Federation is het officiële orgaan voor stand-up downhill skateboarden en street luge en organiseert wedstrijden over de ganse wereld.

Regerend Belgisch Kampioen en Stoked Boardshop teamrider Emile van Rijsselberghe is opnieuw van de partij om zijn titel te verdedigen. Ook dit jaar kan de organisatie pronken met grote internationale namen zoals Sebastian Hertler en voormalig Eat Concrete champion Alex Dehmel. Naast de Open Class en het BK is er ook nog een vrouwencompetitie, jeugdcategorie (groms, -18) en street luge competitie.

De voorbije 2 jaar werd het evenement ondersteund door Sickboards longboards, de grootste nederlandse longboardshop. Dit jaar is Eat Concrete powered by Stoked boardshop, de belgische shop voor en door boarders. Stoked boardshop is een belangrijke scene supporter in België. Naast de organisatie van het BK Freeride Snowboarding, Stoked skateboardacademy en het sponsoren van meer dan 30 snow-, skate- en longboarders, draagt de shop vanaf dit jaar dus ook zijn steentje bij in het Belgische longboardverhaal door hoofdsponsor te worden van Eat Concrete en belgische toppers zoals Emile van Rijsselberghe, William Seynaeve en Amaury Vernaeve te sponsoren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief