DILBEEK - Heraanleg molendomein Sint-Gertrudis-Pede

C21

DILBEEK - Heraanleg molendomein Sint-Gertrudis-Pede

Editiepajot_ingezonden_plan_buurtbewoners_pedemolen
 

Op 18 mei starten de werken voor de heraanleg van het molendomein in St-Gertrudis-Pede. Bezoekers zullen er na afloop nog meer van de prachtige omgeving kunnen genieten.

Nu al is de Pedemolen een belangrijke toeristische trekpleister in het Pajottenland. De waterrijke omgeving zal door de heraanleg nog meer in beeld komen. Die wordt immers uitgevoerd met een stevige link naar natuur en water, erfgoed,  ontsluiting en recreatie. 

 

Door het herstellen van de spaarvijvers en het origineel opstuwmechanisme wordt het malen van de molen verzekerd. Het molendomein heeft een belangrijke natuurverbindingsfunctie. Daarom wordt die verder uitgebouwd als groene stapsteen in functie van het verhogen van de biodiversiteit voor meerdere koesterburen zoals de ijsvogel, de sleedoornpage.  De aanleg van een stevig wandelpad langsheen de Molenbeek, de aanleg van een houten vlonder  over de natuurlijke vijver, het herstel van de boomgaard, de aanplant van nieuwe hagen en houtkanten, zullen van het molendomein  een pareltje maken in St-Gertrudis-Pede en ver daarbuiten.

 

De werken zullen uitgevoerd worden door de firma E.T.H. en dit onder toezicht van het studiebureau D+A Consult en de gemeentelijke milieudienst. De uitvoeringstermijn bedraagt 90 werkdagen.

 

De molen blijft tijdens de zomermaanden open op de normale dagen en beschikbaar voor verhuur (www.toerismedilbeek.be), maar het terrein er achter zal enkele maanden moeilijk of niet toegankelijk zijn.

 

Meer info bij de dienst milieu op 02/451 68 80 of milieu@dilbeek.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief