Provincie reikt toneelprijzen uit

C21

Provincie reikt toneelprijzen uit

Toneeltornooi2

De provincie Vlaams-Brabant reikte gisterenavond haar toneelprijzen uit aan de 21 amateurtoneelverenigingen die aan het provinciaal tornooi 2014-2015 hebben deelgenomen. De organisaties Koninklijk Toneelgezelschap Weredi uit Lot, Toneelkring ’t Groeit uit Zemst, Kris-Kras uit Meise, De Muiletrekkers uit Kapellen-Glabbeek, Toneel Fragment uit Londerzeel, Toneelvereniging Boven de Berg uit Pellenberg en Playerwatercompagnie uit Kapelle-op-den-Bo en bij de jeugd  TOVIKITO uit Leuven ontvangen de hoogste beoordeling, namelijk 'uitmuntendheid'. 24 amateurtoneelverenigingen hebben het voorbije seizoen deelgenomen aan het provinciale toneeltornooi.

Aan het toneeltornooi namen organisaties deel uit Beersel, Boortmeerbeek, Dilbeek, Glabbeek, Halle, Kapelle-op-den-Bos, Leuven, Liedekerke, Londerzeel, Lubbeek, Meise, Merchtem, Tervuren, Vilvoorde en Zemst.

 Met dit tornooi willen we de kwaliteit van de toneelvoorstellingen in onze regio stimuleren. Elke deelnemende vereniging krijgt een individueel verslag met opmerkingen en aanbevelingen. Het oordeel van de jury is steeds constructief. Verenigingen krijgen ook een financiële ondersteuning, afhankelijk van de behaalde afdeling. Dit jaar behalen 8 deelnemers de beoordeling 'uitmuntendheid' en 6 worden in eerste afdeling gerangschikt. Rekening houdend met het feit dat nog 5 verenigingen met een verdienstelijke tweede afdeling worden bekroond en er 2 in de derde afdeling, kunnen we van een succesvol tornooi spreken’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.

 De naakte cijfers zeggen dat volgende verenigingen uit de regio de volgende beoordelingen ontvingen 

- Waaile van Dweurp : 3de Afdeling
- Kabuiz Buizingen  eerste Afdeling
- Were Di Lot Jeugd  : Eerste Afdeling
- Weredi Volwassenen : UITMUNTENDHEID
Opmerkelijk was dat Lembekenaar Edwin Vandermeeren voor de derde keer op vijf jaar tijd, met een productie die hij regisseerde in uitmuntendheid belandde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2015
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief