DILBEEK - GA-Lopers vieren feest ! Recreatieve afdeling Dilbeekse Atletiekclub (DAC) bestaat 20 jaar

C21

DILBEEK - GA-Lopers vieren feest ! Recreatieve afdeling Dilbeekse Atletiekclub (DAC) bestaat 20 jaar

Editiepajot-ingezonden-ga-lopers-24082014

De geboorte van de GA-Lopers dateert van lang voor er sprake was van Start to Run-sessies en lopen een echte hype werd zoals nu. In het voorjaar van 1995 sprak Fran Goossens op zondagochtend af met enkele sportievelingen. Het werd al snel een vaste afspraak en het groepje werd een hele groep. Met de steun van het toenmalige DAC-bestuur waren de GA-Lopers een feit.

Meer dan 200 leden

Ondertussen zijn de GA-Lopers binnen DAC uitgegroeid tot een recreatieve loopgroep met meer dan 200 leden. Elke zondagochtend om 10 uur staat een groot deel daarvan op het Roelandsveld sportcomplex te trappelen om te trainen. Die training gebeurt in 7 groepen, die elk een eigen snelheid aanhouden, gaande van 6,5 tot 11 km/uur. Elke groep heeft een eigen begeleider, die het tempo aangeeft en er voor zorgt dat de groep samen blijft. Samen uit, samen thuis! De routes die we lopen wisselen wekelijks. We vermijden drukke banen en lopen zo veel mogelijk op rustige land- en voetwegen. Bij de GA-Lopers kan iedereen terecht voor een recreatieve, ontspannen training op zijn eigen niveau. Daarbij is het sociale aspect zeker zo belangrijk als de sportieve inspanning.

 

Nieuwe Start to Run-sessie vanaf 13 september

Lopen is een hype. Steeds meer mensen trekken de loopschoenen aan. Maar op je eentje eraan beginnen en het ook nog volhouden is niet zo gemakkelijk. Daarom organiseren de GA-Lopers elk najaar een Start to Run-sessie voor beginnende lopers. In 10 weken bouwen we onder professionele begeleiding rustig op naar het aan één stuk lopen van 5 kilometer. En met succes. Tientallen lopers hebben bij de GA-Lopers hun eerste looppassen gezet. Na hun Start to Run-sessie kunnen ze doorstromen naar een van de GA-Lopersgroepen. Ook dit jaar is er weer een Start to Run-sessie. Die begint op zondag 13 september. De inschrijvingen zijn geopend.

 

Feest

Op zondag 28 juni vieren de GA-Lopers op het sportcomplex Roelandsveld hun 20e verjaardag met een receptie en een etentje. Tijdens de drink plannen we ook een officieel moment, met een woordje door de aanwezige prominenten en een huldiging van de oprichters van de GA-Lopers.

In bijlage vind je de voorstellingsfolder van de GA-Lopers en de uitnodiging voor het 20 jaar GA- Lopersfeest.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief