Jeugdraad draagt DILBEEK voor als vetste jeugdgemeente

C21

Jeugdraad draagt DILBEEK voor als vetste jeugdgemeente

Editiepajot_ingezonden_jeugdraad_dilbeek_2015__1_
 

11.561. Zoveel inwoners telt de gemeente Dilbeek tussen de 3 en 26 jaar. Reden genoeg voor de vernieuwde jeugdraad om mee te dingen naar de titel van de vetste jeugdgemeente. Een eerdere poging drie jaar geleden resulteerde in een derde plaats, nu hoopt het jonge volkje wel raak te schieten.

 

Gigantisch aanbod - "Dilbeek zet van oudsher in op een stevig jeugdbeleid. Het is eigenlijk ongelooflijk wat hier allemaal te beleven valt: we hebben 10 chiro's en 4 scouts in de aanbieding, 6 jeugdhuizen, 47 sportverenigingen en voor wie dat nog niet genoeg is, is er nog de muziekacademie, de Westrand en de speelpleinwerking tijdens de zomermaanden. In Dilbeek woont geen enkele inwoner verder dan 2 km van een jeugdbeweging.", aldus Elio De Bolle van de Dilbeekse jeugdraad, "reden genoeg dus om onze gemeente andermaal voor te dragen voor de prestigieuze titel van vetste jeugdgemeente. Dat is een prijs van de Vlaamse minister van Jeugd Sven Gatz om gemeentes met veel aandacht voor de jeugd in de bloemetjes te zetten. Winnen we, dan krijgt de jeugdraad zo maar eventjes een geldprijs van 20.000 euro. De Dilbeekse jeugd mag zich dan zeker aan een stevig feestje verwachten." Waarom zou nu wel lukken wat drie jaar geleden niet kon? "Er zijn een aantal projecten gefinaliseerd die toen nog in opbouw waren: zo is het Castelhof de nieuwe thuishaven voor fuiven geworden en kreeg Scouts Paloke nieuwe lokalen. Ook met de participatiepas kreeg het kansarmoedebeleid een nieuwe impuls en trekt cultuurcentrum Westrand met 'Fris' nu ook volop de kaart van de jongeren."

 

Vernieuwde jeugdraad - Het voordragen van de vetste jeugdgemeente was de eerste beleidsdaad van de vernieuwde jeugdraad. In die vernieuwde jeugdraad neemt Elio De Bolle de voorzitterssjerp over van Imogen Redmond, die secretaris wordt. Filip Moons blijft ondervoorzitter en Marlies Van Ingelgem neemt het penningmeesterschap over van Jasper De Jonge. De jeugdraad werd ook uitgebreid met nieuwe leden met stevige wortels in het Dilbeekse jeugdleven: Sander Cuypers, Yens Sergooris van Chiro Windekind, Sari Erkelbout van JK Roesj en Ine Vanhaeren van Chiro Savio.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief