DILBEEK – Start renovatiewerken blok 3 in de Reinaertstraat

C21

DILBEEK – Start renovatiewerken blok 3 in de Reinaertstraat

Editiepajot_ingezonden_grootbijgaarden__blok_4_oud
 

Op maandag 23 november 2015 start aannemer Nv Vandenbussche uit Aalter, in opdracht van Providentia (sociale huisvestingsmaatschappij), de werkzaamheden aan het appartementsgebouw langs de Reinaertstraat 60 (blok 3).  Het gebouw is reeds ontruimd en de bewoners werden herhuisvest. Het betreft een totaalrenovatie en er zal eerst gestart worden met een aantal afbraakwerken. 

 

De werken werden eerder dit jaar, na openbare aanbesteding, door Providentia reeds gegund aan de aannemer. De noodzakelijke verwerking van de bevindingen na renovatie van de vorige blok in het nieuwe dossier, het wachten op goedkeuring van financiering en de noodzakelijke openbare aanbesteding die diende gevoerd te worden, hebben er voor gezorgd dat de oorspronkelijke timing niet helemaal kon aangehouden worden.

 

De uitvoeringstermijn is vastgelegd op 450 kalenderdagen. De voorlopige oplevering is te verwachten in het voorjaar van 2017. 

 

Voor de renovatie van de overige appartementsgebouwen dient Providentia opnieuw een openbare “aanstellingsprocedure opdrachthouder architectuuropdracht” te voeren. Deze zal begin 2016 worden opgestart. 

 

Providentia zal samen met de buurtwerker, de gemeente en het OCMW de bewoners op gepaste tijdstippen verder inlichten over het verloop van de werkzaamheden en de verdere planning voor de volgende gebouwen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief