DILBEEK - The only way is UP/CYCLING

C21

DILBEEK - The only way is UP/CYCLING

Cycling

Voor de tweede keer organiseren Westrand en Archeduc een duurzaam evenement voor de meerwaardezoekers uit de regio. Aan de hand van upcyclingworkshops en verkoopstandjes wordt de bezoeker van The only way is UP/CYLING meegenomen in het verhaal van het tweede leven van objecten. Meer dan 30 verkoopstanden bieden hun zelfgemaakte of ecologische waren aan. De workshops zijn zeer uiteenlopend, van fusing plastic tot hippe dingen maken van oud leer, van een oud mannenhemd of met rubber. Doorloopateliers geven de late beslissers nog de kans om ook zelf aan de slag te gaan met zeefdruk, creatief te zijn met papier, boekjes te bekleden met stof en stempeltechniek op T-shirt of totebag.  

 

Tussen 14u en 17u is er Swishing, oude kledij kan binnengebracht worden tussen 13u en 14u en wordt beoordeeld met punten. Met deze punten kan je gaan ‘shoppen’ in de kleerkast van anderen. Ook Televil doet een duit in het symbolische duurzaamheidszakje en neemt met oude vinylplaten de muziek voor zijn rekening. 


De makers van vzw Onbetaalbaar hebben oude meubelstukken van inwoners uit Dilbeek meegenomen naar hun atelier in Gent. Hier gaan ze deze voorwerpen ‘oplichten’ en op 29 november worden ze opnieuw te koop aangeboden op de verkoopmarkt. De vraag die hierbij gesteld wordt: wie licht wie op? Zal de koper een ‘koopje’ doen of zal de verkoper de reële waarde voor zijn werkuren eruit halen?

 

Zeker de moeite dus om op zondag 29 november af te zakken naar Westrand tussen 14u en 17u. Voor workshops is het aangeraden in te schrijven, doorloopateliers zijn gratis en zonder inschrijving.

 

zondag 29 november – 14u tot 17u

Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek

Organisatie: Westrand en Archeduc

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief