DILBEEK - Eenrichtingsverkeer voor Verheydenstraat en Oudesmidsestraat

C21

DILBEEK - Eenrichtingsverkeer voor Verheydenstraat en Oudesmidsestraat

Editiepajot-dilbeel-logo-gemeente

In de loop van februari zal in de Verheydenstraat gedeeltelijk eenrichtingsverkeer worden ingevoerd. Dat is opnieuw een stap in de uitvoering van het “Masterplan Dilbeekse kern”.

 

In dit plan wordt onder meer de verkeerssituatie in het centrum van Dilbeek uitgewerkt. De bedoeling is komaf maken met het doorgaand verkeer in de kern en de kern autoluwer te maken, zonder ze onbereikbaar te maken.

 

Eén van de voorstellen is het invoeren van eenrichtingsverkeer in de Verheydenstraat tussen de Kasteelstraat en de Oudesmidsestraat in de richting van de Ninoofsesteenweg. Tegelijk zou in de Oudesmidsestraat eenrichtingsverkeer worden ingevoerd  van de Roelandsveldstraat tot in de Verheydenstraat. De verkeerssituatie in het andere gedeelte van de Oudesmidsestraat, waar de parking en school gelegen is, blijft zoals die vandaag is.

 

Op die manier ontstaat al een kleine lus kan , waardoor het verkeer in de Verheydenstraat en de Oude Smidsestraat vlotter zou moeten rijden en minder hinder zou ervaren.

 

Hoewel deze maatregel slechts een klein gedeelte is van het totale plan, zal ze versneld worden ingevoerd naar aanleiding van een petitie en een gesprek met verschillende handelaars.

 

De overige voorstellen in het Masterplan van de Dilbeekse kern inzake éénrichtingsverkeer en verkeerscirculatie (o.m. éénrichtingsverkeer in de Spanjebergstraat, Kasteelstraat) zullen pas ingevoerd worden als ook de heraanleg is gebeurd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief