DILBEEK Regina Caeli op bezoek bij Groendal Highschool, Stellenbosch

C21

DILBEEK Regina Caeli op bezoek bij Groendal Highschool, Stellenbosch

Editiepajot_ingezonden_dilbeek_regina_caeli_op_bezoek_bij_groendal_highschool__stellenbosch
 

Er beweegt weer wat op Regina Caeli! Vijf enthousiaste leerlingen (Lucie Debaere, Loula Burnus, Linde Romaen, Hanne Pernet en Bram Neirinck) en hun twee begeleidende leerkrachten (Julie Baetens en Annelies Nevens) maken zich klaar om tussen 5 en 13 februari 2016 de banden opnieuw aan te halen met onze zusterschool in Zuid-Afrika. 

Velen weten intussen dat de gemeente Dilbeek sinds jaren een stedenband heeft met het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch, meer bepaald Franschoek. Beide gemeentes werken voornamelijk rond de thema's jeugdwerking, drug- en HIV/AIDS preventie. Deze stedenband werd in 2014 uitgebreid met een scholenband. Er werden verkennende contacten gelegd tussen Groendal Highschool in Franschoek, Stellenbosch enerzijds en het Regina Caelilyceum, Dilbeek anderzijds en na een eerste geslaagde inleefreis door enkele leerkrachten van RC in oktober 2014 volgde nauwelijks een jaar later een wederbezoek door enkele Zuid-Afrikaanse collega’s. 

Dit jaar is opnieuw onze school aan de beurt om de leerlingen van Groendal Highschool kennis te laten maken met het studieprogramma van RC, het dagelijkse schoolleven en enkele lopende projecten. Via een boekenuitwisseling zullen de leerlingen van beide scholen ook met elkaar in gesprek gaan over thema’s als HIV, drugs en het belang van keuzes maken.

Het programma staat inmiddels op punt. Enkel de pakken moeten nog worden gemaakt, maar daar hebben ze nog even de tijd voor.


Zij wensen de reizigers een behouden en leerrijke reis toe en kijken alvast uit naar hun verhaal.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief