Personeelsbeleid in politiezone DILBEEK

C21

Personeelsbeleid in politiezone DILBEEK

Politielogo_heel_goed_20103_p200

De politiezone Dilbeek heeft inderdaad een tekort aan medewerkers: op dit moment staan 11 functies open in de mobiliteit. Wij voeren een actief personeelsbeleid om deze plaatsen in te vullen. Wij kregen van het gemeentebestuur groen licht om de invulling van ons kader op een dynamische manier aan te pakken. Dit wil zeggen dat we hebben bekeken welke profielen al geruime tijd niet konden worden ingevuld omdat er geen kandidaten op afkwamen. We konden die functies voor een deel opvangen via onze politieassociatie centrum met de zones AMOW en TARL (intern toezicht en audit), daarnaast hebben we die functies voor een deel vervangen door profielen die wel makkelijker in te vullen zijn (hoofdinspecteur functioneel beheer vervangen door inspecteur interventie) en tenslotte voeren we een actief rekruteringsbeleid (onder meer via de politieschool). Zo konden we tijdens de afgelopen maanden meerdere plaatsen van hoofdinspecteur (wijkwerking en interventie) invullen.

Ondanks dit huidige personeelstekort bekijken we de toestand positief. In het voorjaar van 2015 waren alle operationele functies ingevuld, op die profielen na die structureel openstonden (zie hierboven). Het Dilbeekse korps is een aantrekkelijke werkgever, zeker voor jonge medewerkers. Doordat we geen groot korps zijn, bieden we een breed takenpakket. Medewerkers moeten hier geen ‘poste fixe’ uitvoeren, waarbij ze een hele shift post moeten vatten op één locatie. Doordat er weinig specialisatie is, komen medewerkers in aanraking met een groot pallet van taken en opdrachten. Jonge inspecteurs krijgen ook de kansen om extra taken op te nemen, wat hun slaagkansen voor het toegangsexamen van hoofdinspecteur verhoogt. Het is ook mogelijk om intern te verschuiven, bijvoorbeeld van interventie naar de wijkwerking of de recherche.

Wij proberen niet alleen om nieuwe medewerkers aan te trekken maar ook om de huidige te behouden. Dit wil niet zeggen dat er geen vertrekkers zijn. In deze tijden en binnen het personeelsstatuut van de politie zijn medewerkers sneller geneigd om in de loop van hun carrière verschillende functies uit te oefenen. Zo kan iemand zich meer willen specialiseren, wat moeilijker is in Dilbeek, of wil iemand dichter bij huis gaan werken. Ook de nabijheid van Brussel, met het premiestelsel, zal een rol spelen, maar die mag ook niet overroepen worden. De medewerkers die wij hier aantrekken of zien vertrekken, laten niet blijken dat het premiestelsel een doorslaggevende invloed heeft op hun keuze.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2016
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief