DILBEEK - Itterbeek viert Bruegel-specialist Albrecht de Schrijver

C21

DILBEEK - Itterbeek viert Bruegel-specialist Albrecht de Schrijver

Editiepajot_dilbeek_breugel
Ingezonden foto
 

De Dorpsraad van Itterbeek heeft Albrecht de Schrijver, een van zijn stichtende leden en grote bezieler van het Bruegel-openluchtmuseum, in de bloemetjes gezet.

Albrecht die in talrijke Dilbeekse verenigingen actief was, waaronder de Vlaamse Actieve Senioren, verhuisde onlangs naar Asse en gaat het wat rustiger aan doen. De bedenker van de Bruegelwandel- en fietsroute, die duizenden toeristen waaronder Amerikanen, Japanners en tv-ploegen in Sint-Anna-Pede rond gidste, blijft meer dan ooit gefocust op zijn favoriete kunstschilder. 
In 2019 zal het 450 jaar geleden zijn dat de meester overleed en dat wordt herdacht met diverse tentoonstellingen en evenementen. Albrecht de Schrijver hoopt dat de Vlaamse overheid en meer bepaald minister van Toerisme Ben Weyts Sint-Anna-Pede niet over het hoofd zal zien in 2019. Momenteel is in de regio enkel een kunsttentoonstelling voorzien in Gaasbeek. Een Breugel-jaar organiseren zonder het kerkje van Sint-Anna-Pede hierbij te betrekken is simpelweg ondenkbaar, luidt het. Het kerkje werd geschilderd door Breugel in zijn wereldberoemde “Parabel der Blinden”.
De Dorpsraad van Itterbeek vraagt intussen aan de nieuwe schepen van Toerisme in Dilbeek, Anneleen Van den Houte zich te vergewissen van de slechte toestand waarin de Bruegel-infoborden en sommige reproducties in het landschap zich bevinden. De Dorpsraad wenst tevens te overleggen over welke rol Sint-Anna-Pede zou kunnen spelen in het Bruegel-jaar en zal niet nalaten om de gevierde Albrecht hierbij te betrekken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief