Seniorenraad DILBEEK ontvangt Seniorenraad Oud-Heverlee

C21

Seniorenraad DILBEEK ontvangt Seniorenraad Oud-Heverlee

Image1

Na een grondige voorbereiding door de beide seniorenraden was 19 april dan de ontmoetingsdag waarop heel wat spontane uitwisseling van ideeën tot stand kwam. Wij ontvingen het gezelschap van Oud-Heverlee in de kraaknieuwe Welzijnscampus van Groot-Bijgaarden en boden hen bij aankomst een lekkere ontbijtkoek en koffie aan.

 

Na een verwelkoming door Schepen voor Senioren, Diane Van Hove en de voorstelling van het dagprogramma door voorzitter Marc Houthoofd, werd een overzicht gegeven van de werking van onze Seniorenraad. Erevoorzitter Jules Claikens gaf met behulp van een PowerPoint presentatie een korte voorstelling van hetgeen Dilbeek voor senioren te bieden had, en welke invulling de Seniorenraad gaf aan zijn coördinetie-, overkoepelings- en adviestaak. Hij legde vooral de nadruk op 3 kernpunten: 

  1. onontbeerlijke samenwerking met het beleid, de administratie en de ambtenaren. 
  2. noodzakelijke ondersteuning van eigen bestuur en ook van zijn vrouw 
  3. erkenning afdwingende uitstraling van de seniorenraad in de gemeente, in de regio, de provincie en zelfs op nationaal niveau.

Marc Houthoofd, die sedert oktober 2015 het voorzitterschap overnam, gaf een visie op de toekomst, binnen een nieuwe gemeentelijke structuur en een veranderende samenleving.

 

Daarna waren we verwacht voor het diner in Residentie Koning Albert in Itterbeek, waar ook bovenstaande groepsfoto werd gemaakt.

 

Vervolgens maakte een deel van de groep de Breughelwandeling onder kundige leiding van Mimi Coppens en een ander deel van de groep bezocht het centrum van Dilbeek (Alenatoren, ijskelder en het Gemeentehuis) met kennis gegidst door Hugo Vereecke.

 

We sloten gezamenlijk de dag af in de brouwerij Timmermans met een bezoek aan de geuze-brouwerij, een hapje een slotdrankje.

 

De bezoekers kregen als aandenken ook nog een pralinedoosje met Dilbeeks Valentino-pralines mee.

 

Het was een wederzijds geapprecieerde ontmoeting op prachtige aprildag zonder Aprilse grillen.

Dit zou van onze kant niet zijn gelukt zonder de medewerkende voorbereiding van ons bestuur : De Dobbeleer Margaretha, Goovaerts Julienne, Willems Simonne, Knaepen Albert en Rolies Jos.

 

Zeker voor herhaling vatbaar met andere Seniorenraden uit de provincie. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief